Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Úgy mondd, ahogyan lehetne

2015. szeptember 12. 03:00 - mintyovanviki

"Isten oly bizonyossággal beszél a jövőbeli eseményekről, mintha azok már megtörténtek volna" . (Róma 4,17 TLB fordítás)


Hatalmas erő van a szavaidban. Hogyha hívő férfivé vagy nővé szeretnél válni, meg kell változtatnod ahogyan beszélsz. Ki kell mondanod bizonyos szavakat ahhoz, hogy később megtapasztalhasd.

Hívőként beszélni néha teljesen butaságnak, arroganciának, a valóságtól való teljes elrugaszkodásnak tűnhet azoknak az embereknek, akik nem értik a hitet. Ábrahám tudta ezt. Isten egy nap Abrámhoz fordult, és ezt mondta: "Nem nevezlek többé Abrámnak, hanem Ábrahám lesz a neved". Ábrahám jelentése: „sok nép atyja".

Egyetlen egy probléma volt csak: Ábrahám 99 éves volt és nem voltak gyermekei. Valószínűleg kegyetlenül kigúnyolták a neve miatt. De Isten azt mondja, hogy nem az emberek szerinti valóság világában élünk. Egy szellemi valóság világában élünk, és nem úgy látjuk a dolgokat, ahogy valójában léteznek, hanem ahogy lehetne, amilyenné válhatna, ahogyan Isten szeretné látni.

A Róma 4,17 azt mondja: "Isten olyan bizonyossággal beszél a jövőbeli eseményekről, mintha azok már megtörténtek volna." Ezt hívják hívő beszédnek. Mondd ki, hogy később megtapasztalhasd!

Legnagyobb szellemi ajándékom a hit ajándéka. Nem úgy mondom el a dolgokat, ahogyan vannak, hanem amilyenek lehetnének, amilyeneknek lenni kellene, ahogy Isten szeretné, hogy legyen.

Vannak olyan tanárok – közülük elég sokan jól ismertek –, akiknek az a feladata, hogy elmondják, milyen a világ. És elég sok rossz van a világban, ők pedig kritizálják és leírják ezt, és hajlamosak elég negatívak lenni, mert sok okuk van, hogy negatívak legyenek. Azt mondják: "Én csak a valóságot mondom el."

Ez egy módja, hogy hogyan csináljuk. De van egy jobb is ennél. Ne a valóságot mondd el! Mondd el azt, ahogyan az lehetne. Még senki nem változott meg attól, hogy elmondták nekik a valóságot. Az emberek csak védekező pozícióba helyezkednek tőle.

Például mondhatnád valakinek: „Pocsék apa vagy. Egyáltalán nem töltesz időt a gyermekeiddel, mert a karriered fontosabb számodra". De amikor megbélyegzel valakit, csak megerősíted azt. Ehelyett mondhatnád: „A nagyság lehetőségét látom benned. Ha átengeded Jézus Krisztusnak az életed irányítását, nem leszel tökéletes, de egy olyan istenfélő emberré válhatsz, akit a gyermekei csodálni fognak." Ez az a fajta beszéd, ami motivál a változásra!

Nem kell mindent nyers valójában elmondanod. Úgy mond el, ahogyan lehetne, ahogyan kéne lennie, ahogyan Isten szeretné, hogy legyen. Előlegezd meg és beszélj hittel!

Beszéljetek róla:

  • Meg tudják az emberek állapítani, hogy egy hívő ember vagy abból, ahogy a hétköznapokban beszélsz?
  • Ki az az életedben, akinek szüksége van, hogy hittel beszélj, és azt mond el, ami lehetne?
  • Mit teszel ma, hogy elősegítsd a változást annak a személynek az életében a szavaiddal?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása