Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog akarsz lenni? Ismerd meg jobban Istent!

2016. február 06. 03:00 - magyarosijulia

„Mert határozott szándékom az,  hogy ... fokozatosan egyre mélyebben és egyre közelebbről megismerjem Őt, és hogy még jobban és még tisztábban meglássam, megismerjem és megértsem az Ő személyének csodáit.” (Filippi 3,10, AMP fordítás)

Arra lettél teremtve, hogy kapcsolatban légy Istennel. Csak becsapod magad, ha azt gondolod, hogy boldog  lehetsz anélkül, hogy Őt jobban megismered. Úgy leszel boldog, ha minden nap egy kicsit jobban megismered Istent.

Pál felismerte ezt, és a Filippi 3,10-ben ezt írja: „Mert határozott szándékom az,  hogy ... fokozatosan egyre mélyebben és egyre közelebbről megismerjem Őt, és hogy még jobban és még tisztábban meglássam, megismerjem és megértsem az Ő személyének csodáit.” (AMP ford.)

Különbség van aközött, hogy tudsz valakiről, és aközött, hogy ismersz valakit. Többet tudok Justin Bieber-ről és Kim Kardashian-ról, mint amennyit szeretnék, de egyiküket sem ismerem. A feleségemet és a gyermekeimet viszont ismerem, mert időt töltők velük, és van velük személyes kapcsolatom.

Pál apostol nagyon jól ismerte Istent, mert volt Istennel egy személyes kapcsolata, és időt szánt arra, hogy megismerje Őt.

Istent nem lehet csak úgy véletlenül megismerni.  Határozott szándék és döntés kell hozzá.  Tegyél valamit ennek érdekében! Fektess ebbe időt!

Sajnos túl elfoglaltak vagyunk, és ez tönkreteszi a kapcsolatokat. Tönkreteszi a családunkkal való kapcsolatunkat és Istennel való kapcsolatunkat is.

Ahhoz, hogy megismerd Jézust, időt kell töltened Vele. Ha időt akarsz tölteni Vele, akkor időt kell szánnod erre. Csak 10-15 percet fordíts reggelente arra, hogy Istennel vagy és teljesen Őrá figyelsz. Semmi máson ne járjanak a gondolataid.  Csendesedj le és nyugodj meg. Meglátod, milyen nagy változást fog hozni ez az életedben.

Beszéljetek róla:

  • Mi az a tevékenység, amit legalább 15 percig csinálsz minden nap? Ez fontosabb, mint Istennel időt tölteni?
  • Hogyan kell megváltoztatnod a napi időbeosztásodat ahhoz, hogy időt tudj tölteni Istennel?
  • Milyen dolgok vonják el a figyelmed, vagy mi miatt vagy túl elfoglalt ahhoz, hogy időt tölts Istennel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása