Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldog akarsz lenni? Dönts úgy, hogy örülni fogsz

2016. február 19. 03:00 - mirjam07

"...szívből örülök! Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja." (Filippi 1,18b-19, EFO)

Amikor kezdenek szétesni a dolgok, ne próbáld egyedül megoldani. Hagyd, hogy Isten rakja újra össze azokat.

Ha szembetalálkozol egy problémával, két lehetőséged van: dicsőítesz, vagy aggódsz. Ennyi! Ezt hívom én a hitfaktornak.

Pál ezt mondja a Filippi 1,18-19-ben: „...szívből örülök! Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja." (EFO).

Ebben az egyetlen versben Pál az erő számos forrását megadja annak, hogyan maradhatsz pozitív és boldog a nehéz időkben.

Először is, muszáj Isten szemszögéből nézned a problémáidat. Pál ezt mondja: „...mert tudom...". Amit tudsz, az visz téged előre. Pál tudta, hogy Isten munkálkodik küzdelmei közepette, és szem előtt tartotta Isten tágabb látószögét.

Másodszor, Pálért imádkoztak emberek, és biztatták őt. Majd azt mondja, hogy Krisztus Szelleme segített neki, kitartást adott és bátorította. Végül így ír: „ez az üdvösségemet szolgálja". Pál hitte, hogy Isten jóra fordítja a problémáját.

Mivel rendelkezett Isten látásmódjával, a barátok imájával, a Szent Szellemmel és hittel, Pál úgy döntött, hogy örülni is fog.

A te döntéseden múlik az örömöd.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan lehet dicsőíteni Istent egy küzdelem közepén?
  • Kire támaszkodsz imatámogatásért? Kire számíthatsz, hogy hűségesen és kitartóan imádkozik a szellemi növekedésedért?
  • Gondolj egy aktuális problémádra. Hogyan tapasztaltad Isten munkáját a fájdalmaid közepén? Mit szeretnél, hogy Isten elvégezzen benned és általad ez a tapasztalat által?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.12) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása