Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Én-központú, vagy Isten-központú vagy?

2016. október 24. 03:00 - Babacson

"Aggodalmaskodás helyett imádkozz... Csodálatos dolog történik akkor, amikor Krisztus az aggódást kicseréli az életed középpontjában." (Filippi 4:6-7, MSG fordítás)

28efb58.jpg


Mi lesz az életed középpontja?

Más szavakkal, kiért illetve miért fogsz élni? Nagyon sok választási lehetőség van. Teheted a karriered, a sportot, a hobbid, a pénz szerzést vagy a szórakozást az életed középpontjává.

Nincs ezekkel semmi gond. Mindegyik renden van, de pocsék középpontjává válna az életednek. Olyasvalamit kell az életed középpontjává tenned, ami sosem változik, amit soha nem vehetnek el tőled. Ugyanis ha elveszik, elveszíted a biztonságod. Mindig stressz alatt leszel. Szűkséged van valamire, ami soha sem változik és biztonságot ad. 

Az egyik árulkodó jele annak, hogy Jézus az életed középpontja, hogy kevesebbet aggodalmaskodsz. Valahányszor elkezdesz aggódni, az egy figyelmeztető jel, amely igazából azt mondja, hogy "Megengedtem, hogy Isten helyett valaki, vagy valami más kerüljön az életem középpontjában." Tehetsz egy embert is az életed középpontjává, és aggodalmaskodhatsz, hogy kilép az életedből, megbetegszik vagy meghal. 

Csak egyetlen olyan dolog van, amely soha sem fog változni és elég erős ahhoz, hogy veled maradjon az életed végéig. Jézus Krisztus.

Emlékszel, évekkel ezelőtt voltak ezek a Szuper Labdák? Amikor a földhöz dobtad őket 9-10 méter magasra is felmentek. Miért? Mert ezeknek a labdáknak a közepe egy szorosan összetömörített, kemény anyag volt. Ez adta a pattogó képességét.

Amikor a belsőd erős Istenben, visszapattanó képességed van. Gyorsan visszapattansz az idegeskedéstől, a problémáktól, a bánattól, a kritikus helyzetektől. Van valami erős az életedben, amely soha nem változik és ettől kevesebbet aggódsz. 

A Bibliában, a Filippi 4:6-7-ben úgy olvassuk, hogy "Aggodalmaskodás helyett imádkozz... Csodálatos dolog történik akkor, amikor Krisztus az aggódást kicseréli az életed középpontjában." (MSG fordítás)

Beszéljetek róla

  • Mire gondolsz a legtöbbet? Mit árul ez el a fontossági sorrendedről?
  • Mit gondolsz miért pattansz vissza gyorsabban a rossz dolgoktól, amikor az élted középpontjában Jézus van?

 
*(Daily Hope by Rick Warren 2016.10.17.)

Szólj hozzá!
Címkék: aggodalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása