Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia alkalmazása személyes, praktikus, megvalósítható és hiteles módon

2017. március 01. 03:00 - Abidzsil

,,De ne csak hallgasd Isten igéjét. Azt kell tenned, amit mond. Különben csak magadat csapod be.” (Jakab 1:22, NLT fordítás)

Semmi sem lesz dinamikus, amíg nem válik személyessé. Arról van szó, hogy amikor Isten igéjét olvasod, megpróbálsz rájönni, mit szükséges tenned most – hogyan alkalmazod.

Egy jó szokás, amit fel tudsz venni, hogy miután olvastad a Bibliát, leírsz egy mondatot arról, amiről szólt. Ez segíteni fog az ,,Igének cselekvőjévé” és nem csupán hallgatójává válni.

Mitől jó egy alkalmazás mód? Négy jellemzője van:

Személyes. Nem írhatsz tervet másnak. Nem arról szól, hogy a világnak mit kéne tennie, hogy a házastársadnak mit kéne tennie vagy a gyermekeidnek. Arról szól, neked mit kell tenned!

Praktikus. Az alkalmazás módodnak valami olyannak kell lennie, amit ténylegesen meg tudsz tenni, vagy amiről képes vagy egy tervet készíteni. A nagy többség nem fog segíteni neked. Valójában közbe fognak lépni, és haszontalannak fogod magad érezni.

Megvalósítható. Hogyha nem tudod teljesíteni a terved, valószínűleg el fog kedvteleníteni. Ha az a terved, hogy öt órát imádkozol naponta, nem fogod megtenni. Ne teljen el napod imádkozás nélkül. Ez megvalósítható. Naponta öt órát imádkozni nem.

Hiteles. Határidőt kell szabnod, amikor meg tudod vizsgálni önmagad. Amíg van határidőd és célod, nem tudod ellenőrizni önmagad. Akkor ez csak egy álom.

Ezt meg tudod tenni a Bibliának bármelyik részével, amit olvasol. A Biblia azt mondja, ,,De ne csak hallgasd Isten igéjét. Azt kell tenned, amit mond. Különben csak magadat csapod be.” (Jakab 1:22, NLT fordítás)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miután elolvastad ezt az áhítatot, hogyan fog változni a csendességed?
  • Milyen alkalmazásmódot fogsz kipróbálni ma, hogy a gyakorlatba ültesd?
  • Vágysz azt tenni, amit Isten Igéje mond? Hogyan tükröződik ez az életeden?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása