Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Alapos megfontoláson keresztül megismerjük Isten igazságát

2017. április 07. 03:00 - daniella_89

„Alaposan fontold meg, hogy milyen úton jár a lábad, így minden utad megalapozott lesz.” (Példabeszédek 4:26 HCSB fordítás)

feetonpath.jpg

Amikor azt mondod Istennek: „mindennél jobban akarom az igazságot”, Ő feltárja az Ő igazságát az alábbi módokon: a teremtés által, az értelmeden és alapos megfontoláson keresztül.

Más szóval, az igazság megismerhető. Kipróbálhatod. Kísérletezhetsz vele. Bebizonyíthatod.

Ha el akarok jutni San Franciscoba, és követek egy térképet, amely San Franciscoba visz, majd a következő héten is ugyanazt a térképet követem, végül rájövök, hogy a térkép jó.

Ugyanez igaz a Bibliára: ha újra és újra követed a térképét, igaznak fogod találni. Mindig oda visz, ahová mondja, hogy vinni fog. Talán nem mindig tetszik, ahová visz, de mindig oda visz, ahová előre megmondja, hogy vinni fog.

Az emberek gyakran mondják: „Miért nem ír Isten az égre?” Miért tenné? Ő adott neked agyat. De a legtöbb ember soha nem lassít le elegendő ideig az alapos megfontoláshoz. A legtöbb ember csak átsodródik az életen.

A Biblia azt mondja nekünk: „Alaposan fontold meg, hogy milyen úton jár a lábad, így minden utad megalapozott lesz.” (Példabeszédek 4:26 HCSB fordítás).

Tölts időt alapos megfontolással, gondolkodó megfigyeléssel és kérdezd meg magadtól: Az igaz úton vagyok?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Életed ritmusa hogyan befolyásolja az alapos megfontolásra és az igazság vizsgálására való képességedet?
  • Miért fontos, hogy tesztelheted az igazságot?
  • Hogyan tudod a Bibliát az alapos megfontolásod részeként használni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása