Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol találok valódi reménységet?

2017. május 29. 03:00 - Anika Enikő

"Isten, a reménység forrása töltsön be titeket örömmel és békességgel az Őbenne való hitetek által. És akkor majd a Szentlélek ereje által túlárad bennetek a reménység." (Róma 15:13 GW fordítás)

A II. világháború végén egy amerikai tengeralattjáró a virginiai Newport News-i kikötő felé tartott. A kikötőbe érve valami rémes dolog történt, és a tengeralattjáró süllyedni kezdett. A partiőrséget azonnal riasztották, hogy mentse meg a legénységet, és a búvárok lemerültek a tengeralattjáróhoz. Ahogy közeledtek, hallották ahogy az egyik tengerész Morse-jeleket adott le a hajótörzsről. Ezt kérdezte: "Van remény?"

A mi életünkben is ez az alapvető kérdés: Van remény?

Emberek ezrei teszik fel ugyanezt a kérdést nap mint nap különbözőképpen.  Ezt kérdezik, amikor egy  vizsgálati eredményre várnak az orvosnál; amikor egy házaspár a hosszú hónapokig tartó tanácsadás ellenére sem tudja megoldani a problémáit; amikor a könyvelőhöz megy valaki a csődeljárás előtt, vagy amikor egy család megtudja, hogy a gyermekük eltűnt.

Negyven napig bírod ki étel nélkül és három napig víz nélkül. Levegő nélkül 8 percig, viszont remény nélkül egy másodpercig sem, mert a remény az egyik legalapvetőbb része az életünknek. Amikor elfogy a remény, vége az életnek is.

Mivel manapság a remény hiánycikk, az emberek hajlamosak hamis dolgok iránt is reménységet táplálni. Hamis remény lehet például a forródrótos médiumok, a tenyérjóslások, az asztrológia vagy a hamis gyógyítók és kuruzslók gyógymódjai iránt táplált remény, amelyek végül mind csalódást okoznak. Az ember akkor csalódik a legnagyobbat, amikor hamis a reménye.

Hova fordulj, hol találsz valódi reménységet? A Biblia azt mondja, fordulj Istenhez.

A Róma 15:13-ban ezt mondja az Ige: "Isten, a reménység forrása töltsön be titeket örömmel és békességgel az Őbenne való hitetek által. És akkor majd a Szentlélek ereje által túlárad bennetek a reménység." (Róma 15:13 GW fordítás)

Isten az egyetlen olyan forrása a reménységnek, aki sohasem fog csalódást okozni. Amikor hitünket Istenbe helyezzük, akkor Ő túlcsorduló örömöt, békességet és reménységet ad nekünk.

Ilyen reménységre van szükséged.

Ezékiel könyvének a végén Isten ezt mondja: "Én vagyok Jehovah Samma." Ez a héber kifejezés azt jelenti, "Én vagyok az Isten, aki mindig ott van." Isten mindig ott van. A múltadban, a jelenedben és a jövődben is. Ő ott van veled, amikor jó helyen vagy, és ott van akkor is, amikor rossz vagy veszélyes helyen jársz.

Ő mindenhol ott van, és soha nem vagy egyedül. És ahol Isten ott van, ott reménység is van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miben, hol vagy mikor a legnehezebb látnod Isten jelenlétét az életedben?
  • Hogyan ad reménységet számodra a kétségbeesés vagy nehézségek közepette az, hogy tudod, Isten mindig ott van?
  • Miként tudsz bátorítani egy másik embert azzal, hogy emlékezteted Isten jelenlétére?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása