Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem számít, mit mondanak az emberek - Isten kiáll melletted

2017. június 02. 03:00 - daniella_89

“Az ÚR mellettem van, így nem fogok megijedni. Mit tehet velem az egyszerű halandó?“ (Zsoltárok 118:6 NLT fordítás)

nature-sky-sunset-man.jpeg

Bármi értékeset próbálsz megtenni az életben, negatív emberek kerülnek az utadba. Kinevethetnek, pletykákat terjeszthetnek rólad, még meg is fenyegethetnek.

De ne a negatív emberekre figyelj. Ne a problémáidra figyelj. Figyelj Istenre és az Ő ígéreteire. Legyél "ígéretes" ember!

1Sámuel 30:6-ban a Biblia leírja Dávid reakcióját a kritizálás egy példájára: “Dávid komolyan aggódott, mert a gyermekeikért érzett keserű gyászukban az emberei már a megöléséről beszéltek. De Dávid erőt vett az Úrtól.” (TLB fordítás)

Mikor a negatív emberek feltűnnek az utadon, ne menj a munkatársadhoz vagy egy baráthoz pletykálni. Találj az Úrban erőt! Imádkozd ezt: “Uram, tudom, hogy szeretsz engem. Tudom, hogy terved van az életemmel. Bízni fogok Benned.”

Dávid ezt így mondta: “Az ÚR mellettem van, így nem fogok megijedni. Mit tehet velem az egyszerű halandó?“ (Zsoltárok 118:6 NLT fordítás)

Lehet, hogy vannak olyanok, akik nem kedvelnek, de ez nem kell bántson téged. Nincs szükséged senki beleegyezésére ahhoz, hogy boldog legyél. Isten melletted van! Nem kell megijedned. Az embereknek megvan a maguk véleménye. És akkor?

Dávid ezt írja a Zsoltárok 119:11a-ban “Szívem páncéltermébe zártam ígéreteidet” (The Message fordítás)

Ez az, amit szükséges megtenned. Ne raktározz el minden negatívumot, ami az utadba kerül. Ehelyett vedd Isten ígéreteit készpénznek. Hidd el, hogy Ő pontosan azt fogja tenni, amit mond, hogy megtesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha igaz az, hogy “annyira vagy boldog, amennyire eldöntötted, hogy az leszel”, miért nem boldogok többen?
  • Mik azok az ígéretei Istennek amik segítségedre lehetnek, mikor negatív emberekkel kerülsz szembe az életben?
  • Kinek az elfogadásáért küzdöttél leginkább az életedben? Miért vágysz ennek a személynek az elfogadására? Kérd Istent segítségét, hogy egyedül nála keress elfogadást!

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása