Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten minden nap ad lehetőséget, hogy segíts másoknak

2017. június 11. 03:00 - K. Juc

150929142256_1_540x360.jpg

„Ne tartsd vissza a jót azoktól, akiknek szükségük van rá, amikor lehetőséged van segíteni!” (Példabeszédek 3:27 NIV fordítás)

Isten minden nap hoz eléd kisebb lehetőségeket, amikor segíthetsz a körülötted élőknek. Közben figyeli, hogyan reagálsz: önmagad körül forogsz vagy észreveszed, amikor valakinek egy bátorító szóra, vállveregetésre vagy más gyakorlati segítségre van szüksége (például, hogy elintézz helyette valamit).

A Biblia szerint: „Ne tartsd vissza a jót azoktól, akiknek szükségük van rá, amikor lehetőséged van segíteni!” (Példabeszédek 3:27) Nem mindig lesz lehetőséged segíteni. Ezért amikor ilyen helyzet adódik, alkalmazd a Nike módszerét: Csak csináld! Biztosan vannak olyan emberek az életedben, akikkel kapcsolatban már eszedbe jutott, hogy segítened kellene nekik. A szándékaid nagyon is jók, de eddig még nem tettél semmit. Miért nem?

Nem cselekedtél azonnal.

Sokszor kifogásokat keresünk, melyek közül az egyik leggyakoribb: „Majd segítek, ha a dolgok kicsit lenyugszanak”. Tudod mit? Ilyen sosem lesz. Ha szeretnél jót tenni, annak most van itt az ideje. A Biblia szerint: „Ha tökéletes körülményekre vársz, sosem fogsz semmit elvégezni.” (Prédikátor 11:4, TLB fordítás).

Tegyél jót még ma, mert nem vehetjük biztosra, hogy eljön a holnap.

Jézus ezt mondta: „Mindannyiunknak gyorsan kell teljesítenie a feladatot, amit Ő adott nekünk, aki engem elküldött, mert már nincs sok idő sötétedésig, amikor minden munkának vége szakad." (János 9:4, TLB fordítás)

Isten mindannyiunk számára adott feladatokat, az életünk ideje pedig egyre csak fogy. Ne várj a tökéletes körülményekre, inkább minden nap keresd a lehetőségeket! Te vagy Isten ajándéka másoknak, hogy segíts nekik és bátorítsd őket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kifogásokat hallottál már, amikor valaki nem tett azonnal jót?
  • Fel tudsz idézni egy olyan alkalmat vagy időszakot, amikor szerettél volna jót tenni, de addig vártál, míg már nem volt rá lehetőséged?
  • Miként kér Isten arra, hogy jót tegyél valakivel? Mit tehetnél ma azért, hogy ezt megvalósítsd? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása