Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A büszke szív Isten ellen megy. Az alázatos szív meghajol előtte.

2017. július 25. 03:00 - kennedymárti

“ ‘Isten ellenszegül annak, aki büszke, de kedvez azoknak, akik alázatosak.’
Add meg magad Istennek!” 
(Jakab 4:6b-7a, CEV fordítás).

Az egyik legcélravezetőbb módja az alázatosság folyamatos gyakorlásának az, ha odaadod a terveid Istennek. Noha általában a következőt tesszük: Anélkül tervezünk, hogy először beszéltünk volna Istennel. Azután imádkozunk és kérjük Őt, hogy áldja meg a terveinket, amikről nem kértük ki a véleményét. Azt feltételezzük, hogy a terveink az Ő akarata szerint valóak. És amikor a terveink nem a várt időben vagy épp egyáltalán nem valósulnak meg, akkor megharagszunk Rá. Ezt nevezzük büszkeségnek, és ezt Isten megveti.

A Jakab 4:6-7 azt mondja, „Isten ellenszegül annak, aki büszke, de kedvez azoknak, akik alázatosak.’ Add meg magad Istennek!” (CEV fordítás). Sok emberre tudok most gondolni, akinek nem szeretnék az ellenfele lenni. Nem szeretnék versenyezni a medencében Michael Phelps-szel. Nem szeretnék LeBron James ellen játszani a pályán. Nem szeretnék egy olyan árverésen részt venni, ahol Bill Gates lenne a másik licitáló.  

De legfőképp semmiképp nem szeretnék Isten ellenfele lenni, mert nincs esélyem arra, hogy megnyerjem a csatát ellene. A Biblia azt mondja, amikor büszke vagyok, akkor Istent nem csak kicsit ingerlem, hanem ekkor teljesen szemben áll velem. Mindig Isten ellensége vagyok, amikor felfuvalkodom. Igen, ez ennyire komoly. Tehát, mit is jelent megadnod magad és a terveidet Istennek?

A Rómaiakhoz írt levél 6:13b azt mondja, „Adjátok oda magatokat Istennek, mint akik a halálból az életbe lettek hozva és ajánljátok oda teljes lényeteket az Ő nemes céljaira” (GNT fordítás). Az odaajánlás ezt jelenti, „Istenem, a te terveidet helyezem az enyéim elé. Vannak terveim, álmaim, céljaim, ambícióim, viszont tudom, hogy te céllal helyeztél engem erre a földre és tudatosan a te terveidre fogok igent mondani a sajátjaim helyett. Tudom, nem fogod ezeket a terveket egy időben kijelenteni nekem. Apránként fognak eljutni ezek a tervek hozzám és így haladok előre, mindig egy-egy kis lépést megtéve.”

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Életed mely területeid felett kell átadnod az irányítást Isten kezébe?
  • Hogyan tükrözi büszkeségedet az, hogy életed bizonyos területeinek irányítását kontroll alatt akarod tartani?
  • Vajon Isten miért nem állhatja a büszkeséget?

*Daily Hope by Rick Warren (2017.07.18)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása