Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fontosabb helyes döntést hozni, mint gyors döntést

2017. október 19. 03:00 - Anika Enikő

“ Dániel azonnal bement a királyhoz, és kérte, hogy adjon neki egy kis időt, és akkor meg fogja mondani az álom megfejtését." (Dániel 2:16, NLT fordítás)

A tegnapi üzenetünkben azzal foglalkoztunk, hogy amikor arra kérnek, hogy valami olyat tégy, ami lehetetlen, akkor először is ne ess pánikba és ne kérdezed, miért.

Aztán kérj egy kis időt.

Miért?  Mert a legnagyobb kísértés a krízis közepén az, hogy hirtelen indulatból cselekedj. Többnyire nem racionálisan gondolkodsz ilyenkor, hanem érzelmi alapon, és gyors döntést akarsz hozni.

De fontosabb helyes döntést hozni, mint gyors döntést.

A rossz döntés rossz marad, függetlenül attól, milyen gyorsan hozod meg.

Tehát, várj egy kicsit, vegyél egy nagy levegőt, nyugodj meg és beszélgess Istennel.

Dániel ezt tette, amikor a király arra kérte, hogy fejtse meg az álmát (miután elrendelte az első néhány ember megöletését, akik már megpróbálták).

A Biblia ezt mondja: “Dániel azonnal bement a királyhoz és kérte, hogy adjon neki egy kis időt, és akkor meg fogja mondani az álom megfejtését.” (Dániel 2:16)

Nem tudom, hogy én magam ezt meg tudtam volna-e tenni fiatal felnőtt koromban. Dániel azonnal a hatalmas királyhoz ment és időt kért tőle.

Dániel nem halogatta, ám nem is siette el a döntést. Nagyszerű példát állít elénk azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük a nehéz és feszült helyzeteket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Volt már olyan, hogy hirtelen cselekedtél, amikor arra kértek, hogy valami igazán nehezet tegyél meg? Mi lett az eredménye?
  • Miért olyan könnyű halogatni és elnapolni egy döntést, amikor nehéz helyzetben vagyunk?
  • Ki az az ember a környezetedben, akit emlékeztetni kell arra, hogy a nehéz helyzetekben fontos időt szánni a döntésre?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.12.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása