Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fejezd ki szeretetedet az időddel!

2023. október 05. 03:00 - Mapetso

ures.jpg"A szeretetet őszinte tettekkel kell kimutatnunk, nem üres szavakkal." (1Jn 3,18 GW)

 

Mindannyian különböző mennyiségben rendelkezünk energiával, vagyonnal és tehetséggel, de mindannyiunknak pontosan ugyanannyi időnk van: 168 óra egy héten. Több pénzt mindig lehet keresni, de több időt nem tudunk szerezni. Csak adott mennyiségű neked szánt nap áll rendelkezésedre, ezért döntened kell: Mennyit ér az időd?

A legértékesebb dolog, amit valakinek adhatsz, a figyelmed. Amikor figyelmet szentelsz valakinek, azt mondod: "Számomra fontos vagy. Értékes vagy. Érdemes meghallgatni téged. Megérdemled az időmet."

Jézus azt mondta, hogy a kapcsolatok lényege nem az, amit egymásért teszünk, vagy amit egymásnak adunk. Az igazi, szeretetteljes kapcsolatok lényege az, hogy mennyit adunk magunkból a másik embernek.

A szeretet legjobb kifejezése az idő.

A Biblia azt mondja az 1János 3,18-ban: "A szeretetet őszinte tettekkel kell kimutatnunk, nem üres szavakkal" (GW).

El sem tudom mondani, hány férjjel és apával beszéltem már, akik azt mondták: "Nem értem, Rick. Mindent megadok a családomnak, amire szükségük van. Jó családfenntartó vagyok. Nagyon kényelmes életet élünk. Mit akarnak még?"

Megmondom én, mit akarnak: Téged akarnak!

Csak te adhatod nekik az idődet. Semmi sem pótolhatja az időt - sem ajándékoknak, sem pénznek, sem ruháknak tömkelege. A gyerekeknek nem dolgokra van szükségük, hanem szülőkre. Egy újabb videojáték nem megoldás. Rád van szükségük!

Hogyan szakíthatsz több időt azokra az emberekre, akik szeretnek téged, és akiket szeretned is szükséges?

Hadd adjak egy javaslatot: Kapcsold ki a tévét, és tedd el a telefonodat!
Mindig is meglepett, hogy az emberek a közösségi médiát lapozgatják ahelyett, hogy személyesen barátkoznának. Valóságshow-kat néznek valaki más családjáról ahelyett, hogy a saját családjuk valóságán dolgoznának.

Az Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 2. verse azt mondja: "Éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként." (NLT).

A szeretet lemondást jelent. Azt jelenti, hogy lemondok az én napirendemről a te napirendedért. Azt jelenti, hogy lemondok az én időmről a te idődért. Azt jelenti, hogy én lemondok a saját preferenciáimról a te preferenciáidért. Azt jelenti, hogy lemondok arról, amit most szívesebben tennék, hogy azt tegyem, amit te tennél szívesebben.

Ez áldozathozatal. Ez a szeretet.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen módokon mutathatod ki a héten a szeretetedet a családod és a barátaid felé az időd felajánlásával?
  • Milyen változtatásokra van szükséged a napirendedben, hogy több időd legyen arra, hogy tettekkel mutasd ki a szeretetedet?
  • Mit tanultál a szeretetről Krisztus példáját követve?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása