Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Te is szolgálhatsz Istennek: értékelj más embereket

2017. december 07. 03:00 - Abidzsil

,,Semmiféle káros beszéd ne hagyja el a szátokat, csak olyan, ami szükség szerint segíti mások épülését, hogy az áldás legyen azoknak, akik hallgatják.” (Efézusi levél 4:29 NIV fordítás)

employee-appreciation-.jpg

Az őszinte hála azt jelenti, hogy úgy élsz, hogy minden helyzetben hálás tudsz lenni – akkor is, ha bőségben vagy, akkor is, ha szűkölködsz, akkor is, ha jól mennek a dolgok, és akkor is, ha rosszul. Szokásoddá is teheted ezt, ha minden helyzetben úgy döntesz, hogy hálás leszel. Valójában amikor hálásak vagyunk, másokat szolgálunk, ezért ez egy szolgálattá is válhat.

Minden hívő szolgál. És Te is! Minden keresztény szolgálatot végez, ami azt jelenti, hogy más emberek felé szolgál. Isten azért váltott meg minket, hogy mások felé szolgáljunk. A Te szolgálatod lehet az is, hogy az embereket értékeled.

Tudod, mint jelent az értéknövekedés szó? Ha valaha vettél már autót, akkor tudod, hogy mit jelent az értékvesztés. Amikor elhozod az autót a kereskedőtől, máris kevesebbet ér, mint amennyit fizettél érte, még akkor is, ha vadonatúj autóról van szó. Az értékvesztés tehát azt jelenti, hogy csökken valaminek az értéke. Az értéknövekedés viszont azt, hogy valaminek növekszik az értéke. Amikor értékelünk valakit, akkor növeljük az értékét - és ez egy szolgálat. 

Amikor értékeled a házastársad, értékesebbé teszed. Amikor értékeled  a gyermekeidet, ők is értékesebbek lesznek. Amikor értékeled a munkatársaidat, akkor ők is értékesebbek lesznek, a te számodra is és a cég számára is. Ha értékeled a főnököd, ő is értékesebbé válik.

Ha értékeljük az embereket, azzal mások felé szolgálunk, és ők értékesebbé válnak. Ezért mondja Isten is azt, hogy  ez egy szolgálat. Szolgálhatsz te is úgy egy másik ember felé, hogy értékesebbé teszed őt azáltal, hogy értékeled.

Észrevettem, hogy minden embernek óriási adag bátorításra van szüksége. Soha nem találkoztam még senkivel, aki azt mondta volna, hogy „Ó, nem, nincs szükségem dicséretre! Ez már túl sok, kérlek, ne mondd ezt! Már nagyon bátor és magabiztos vagyok, nincs szükségem több bátorításra.”  Neked is szükséged van arra, hogy bátorítsanak, szeressenek és értékeljenek, ahogy mindenki másnak.

Ha szeretnéd, hogy Isten használjon téged, akkor bátorítsd az embereket, értékelj mindenkit, és mutasd ki a háládat minden ember felé. 

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen érzést vált ki belőled, ha valaki értékel téged?
  • Hogyan tudod kifejezni szavak nélkül, hogy értékeled a másik embert?
  • Hogyan visz téged közelebb Istenhez az, hogy valaki értékel, bátorít és hálás érted?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása