Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megbocsátás annyit jelent, hogy többé nincs vétek, nincs szégyen és nincs sajnálkozás

2017. december 11. 03:00 - FAmelita

„A szívem örvendezik megváltásodban” (Zsoltárok 13:5b NIV fordítás)

Ha Jézus követője vagy, akkor az öröm egy életvitel a számodra.

Miért? Mert bűnbocsánatot nyertél - nincs vétkesség, nincs szégyen, nincs bűntudat, és bánkódás sincsen. Isten már mindettől megszabadított téged.

Nekem ez meglehetősen jó ok az örömre.

A Biblia azt mondja, „Azért, most már nincs kárhoztatás azoknak, akik Jézus Krisztusban vannak” (Róma 8:1 NIV fordítás)

A "nincs" szó az eredeti görög szövegben a lehető legerősebb tagadószó. Ez olyan, mintha Isten azt mondaná „Nincs, nincs, nincs - sem ezer évig, sem egymillió évig, sem pedig egy örökkévalóságon át.

Ezt fontos tudni, mert a bűntudat az egyik leggyakoribb oka annak, hogy valaki elveszítse az örömre való képességét. Mind a szégyenérzet, mind pedig a bűntudat képes megfosztani bennünket a derűtől.

Mindannyian hibázunk, amiért jogosan érzünk megbánást és lelkiismeretfurdalást. Isten azonban nem akarja, hogy megállás nélkül kárhozatra ítéljük önmagunk, illetve hogy azt mondogassuk: „Jobbnak kellene lennem”, „Másnak kellene lennem”... stb.

Mit vár tehát tőled a Jó Isten a bűntudathoz való hozzáállásodban? Azt, hogy válj tisztává és őszíntén gyónd meg a vétkeid. Járulj Isten elé a következővel: „Sajnálom. Kérlek bocsáss meg nekem.” Ezután Ő eltörli a bűneid.

Éppen ezért halt meg Jézus Krisztus a kereszten. Ráadásul nem csupán a már elkövetett bűnökért szenvedett, hanem azokért is, amelyeket még el sem követtél. Minden lehetséges vétked régen megbocsájtást nyert már.

Jézus tehá megszabadított bennünket a kárhozattól. S mivel Ő már megfizetett a bűneinkért, így nincs szügség rá, hogy mi ujra ezt tegyük.

Ez a megváltás, amely a legjobb ok az örömre. A tiszta lelkiismeret felhőtlen örömére.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudnád beiktatni a gyónást mindennapjaidba?
  • Milyen érzés rádöbbenni arra, hogy Isten teljes mértékben és minden tekintetben megbocsátott már neked?
  • Kinek beszélsz e teljes bűnbocsánatról ezen a héten?

* (Daily Hope by Rick Warren -  2017.12.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása