Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szolgáló életre hív téged

2017. december 24. 03:00 - daniella_89

"Isten tett minket azokká, akik vagyunk. Isten jó cselekedetekre alkotott minket Jézus Krisztusban, amiket előre eltervezett, hogy azokat cselekedve éljünk." (Efézus 2:10, NCV fordítás)

 sullivan-hands-banner-1000x547.jpg

Három dolgot tehetsz az életeddel: elpazarolhatod, eltöltheted vagy befektetheted. Az életedet akkor használod fel legjobban, ha olyan dologba fekteted, ami tovább tart, mint a te földi életed.

A legrosszabb, amit tehetsz az, ha egyszerűen a mának és saját magadnak élsz. Isten nem azért helyezett a földre, hogy magadnak élj. Azért alkotott, hogy Krisztushoz hasonlóvá legyél.

Tudjuk, hogy Krisztus két dologért jött a földre: "Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon és életét adja váltságul sokakért." (Márk 10:45, NIV fordítás)

Ha elkezdjük Jézust követni, ő képessé tesz minket a szolgáló életre. Minél inkább hasonlítunk rá, annál többet szolgálunk mások felé.

Ma azt szeretném, ha időt töltenél a következő igeverseken gondolkodva, amelyeken keresztül Isten szolgálatra hív. Imádkozz ezek alapján, és kérd Istent, hogy tárjon fel új lehetőségeket, ahogyan szolgálhatsz a környezetedben élőknek.

"Add oda magad teljesen Istennek - minden részedet...akarj eszköz lenni Isten kezében, amit ő az ő jó céljaira használ fel." (Róma 6:13b, TLB fordítás)

"Az életem semmit sem ér nekem, hacsak nem arra használom, hogy elvégezzem azt a munkát, amit az Úr Jézus jelölt ki számomra - azt, hogy elmondjam másoknak a jó hírt Isten csodálatos kegyelméről." (Ap.Csel. 20:34, NLT fordítás)

"Csak azok tudják meg valaha is, mit jelent igazán élni, akik eldobják életüket értem és az evangéliumért." (Márk 8:35b, TLB fordítás)

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi rémít el attól, hogy odaadd az életedet mások szolgálatára?
  • Mit gondolsz, milyen módon tesz képessé Isten téged a szolgáló életre? Mit ad neked, hogy azt tedd, amire elhívott?
  • A Róma 6:13 azt mondja, hogy add át minden részedet Istennek. Te az életednek mely részeit tartod még vissza Istentől, mit nem adtál még át neki?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása