Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A karácsony a te öröklétedről szól

2017. december 31. 03:00 - Szíj Melinda

"De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (János 1:12, NLT fordítás).

 christmas_cross.jpg

Ha most karácsonykor bekapcsolod a televíziót, vagy böngészgetsz az interneten, mindenféle karácsonyi üzenettel találkozhatsz. Ám az Egyedülálló számára, aki kitalálta a karácsonyt, csak egyetlen üzenete van, amely igazán számít.

Isten az örökkévalóságot szeretné megosztani veled.

Ebben áll a karácsony valódi mibenléte. Nem azért lettél teremtve, hogy csupán 80-90 évet leélj a Földön, aztán meghalj. Isten számára sokkal értékesebb vagy ennél. Istennek távlati tervei vannak veled kapcsolatban, és azért alkotott, hogy örök életed legyen.

Egy nap majd megáll a szíved. De majd csak a szíved szűnik meg tovább dobogni, nem neked lesz véged. Te mindörökké élni fogsz - trillió évekig! Isten pedig családtagjaként szeretne üdvözölni téged.

Elküldte Jézust csecsemőként a Földre, hogy egy nap meghalhasson a te bűneidért, és aztán vele tölthesd az örökkévalóságot.

Ez a karácsony csodálatos üzenete, mely mindenkihez szól. A Biblia így ír Jézusról: "De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek" (János 1:12, NLT fordítás).

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot, ezért "akadálymentesítette" a hozzá vezető utad azzal, hogy: hiszed és befogadod. Hiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneidért, és befogadod őt az életedbe. Isten 2017 évvel ezelőtt elküldte Fiát a Földre, hogy meghaljon érted. Ez Isten legelső karácsonyi ajándéka, melyet már évezredekkel azelőtt elkészített neked, hogy egyáltalán megszülettél volna.

Szavamra mondom, megünnepelni a karácsonyt, és nem elfogadni a legfőbb ajándékot, melyet Isten adományoz neked, nagy botorságra vall. Ha így teszel, akkor valóban nem érted a lényeget. Az Apostolok cselekedetei 10:35
így fogalmaz: "Nem számít, ki vagy, illetve honnan jöttél - ha vágyódsz Isten után, és kész vagy parancsai szerint cselekedni, az ajtó nyitva áll" (The Message fordítás).

Mindegy, mit tettél, vagy merre jártál, Isten örökkévaló családjában elő van készítve számodra egy hely, mely csak rád vár. Az oda nyíló kapu szélesre van tárva. Csak higgy benne, és fogadd el.

Készen állsz? Akkor kezdetnek íme egy imádság, amellyel elindulhatsz:

"Drága Atyám! Tudom, hogy amikor meghalok, színed előtt fogok számot adni életemről. Megvallom, nem vettem rólad tudomást. Tudatában vagyok, hogy vétettem ellened, és a magam elgondolása szerint éltem, nem a te terved szerint. Változtatni szeretnék ezen, most azonnal. Bűneimet magam mögött hagyva feléd szeretnék fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki életét áldozta mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem az értük járó büntetést. Jól tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy egyes-egyedül a te kegyelmed válthat meg, Uram. Én a saját erőmből soha nem lehetnék eléggé jó, hogy bebiztosítsam magam egy tökéletes helyre.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted, és elfogadhatóvá tettél a menny számára; alázatosan kérlek, szabadíts meg. Kérlek, szabadíts meg a bűnöktől és azoktól a szokásoktól, melyek most még felbolygatják életemet. Hiszek benned, Jézus. Azt is hiszem, hogy be fogod tartani ígéreted, és tőled kapott személyes megváltásom azonnali, teljes bizonyságú, maradéktalan és örökre szóló. Jézus nevében: Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Elfogadtad most karácsonykor Isten neked szóló, legfőbb ajándékát? Ha nem, akkor mire vársz?
  • Ha Isten elküldte Jézust a Földre, hogy életét adja érted, akkor ez mit árul el arról, hogy milyen értéket képviselsz a szemében?
  • Gondold végig karácsonyi terveidet. Mit tehetsz azért, hogy nyomatékosítsd családtagjaidban és barátaidban, hogy Isten legfőbb ajándéka az volt, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon értük?

*Daily Hope by Rick Warren (2017.12.24)

 

Szólj hozzá!

A legnagyobb ajándék az Ajándékozó mindenébe került

2017. december 30. 03:00 - mintyovanviki

„Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.” (Róma 3:24-25)

A legnagyobb ajándék, amit valaha kaphattál, nem vásárolható meg üzletben. Nem váltható készpénzre. Nem csomagolták be.

Már megfizetett az Ajándékozó mindent.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy odaadja a legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és megbékéltessen téged az Istennel. A Róma 3:24-25 így szól: „Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.”

Vagyis miért kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az alapokhoz:

  • Senki sem tökéletes. Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki azt állította volna magáról, hogy ő tökéletes. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten tökéletes normájának. Te sem. Mind elrontottuk valahol. A Biblia azt mondja: „Mindenki vétkezett és híján van az Isten dicsőségének.” (Róma 3:23)·        
  • Isten igaz. Isten igazságos akar lenni. Ha valaki törvényt szeg, akkor büntetés jár érte. Amikor megszeged az ember törvényeit, emberi büntetést kapsz. Amikor Isten törvényeit szeged meg, akkor az Isten szerinti szankciók alapján kell fizetned. A Róma 6:23 azt mondja: "A bűn zsoldja a halál".
  • Jézus kifizette a bűneink árát.  A Biblia a 2 Korinthus 5:21-ben azt mondja: Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” Jézus elvette az én bűnömet, a te bűnödet és mindannyiunk bűnét – amit elkövettünk. Ez a Jó Hír, az Evangélium: Jézus kifizette az árat, amit te soha nem tudnál kifizetni.
  • Elfogadni Isten ingyenes ajándékát. Isten a megváltás ingyen ajándékát adta nekünk, amikor Jézus magára vette a bűneinket. Ez az ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt mondja: „Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek…” (János 1:12)

    Elfogadod a megváltás ingyenes ajándékát Istentől? Egy dolog van, amit meg kell értenünk: hogyan lehet kapcsolatunk Jézussal. A másik dolog, hogy elfogadjuk a tőle kapott ajándékot.

    Imádság:

    „Uram, félek, de szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor nem ismertem fel. Köszönöm, hogy velem vagy, hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen engem, hanem hogy megmentsen engem.

    „Ma meg szeretném kapni Fiad karácsonyi ajándékát. Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól és a függőségeimtől. Ments meg engem saját magamtól.”

    „Arra kérlek, hogy ments meg engem a saját céljaidra. Azt szeretném tudni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be szeretném tölteni azt a feladatot, amire elküldtél engem. Szeretném tanulni azt, hogyan kell szeretni téged, bízni benned és kapcsolatban lenni veled.”

    „Szükségem van arra, hogy békében legyek veled Istenem, és arra is szükségem van, hogy a Te békességed költözzön az én szívembe. Szükségem van arra, hogy a stresszt elűzd az életemből és szeretettel töltsd meg azt. Segíts nekem, hogy béke teremtő lehessek és segíthessek másoknak is, hogy békességet találjanak veled és másokkal is. A Te nevedben imádkozom. Ámen.”

    Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

     

  • A megtéréseden kívül, mi volt a legemlékezetesebb ajándékod, amit kaptál?

  • Miért annyira nehéz egy ingyenes ajándékot elfogadni?

  • A környezetedben kinek lenne szüksége hallania Isten hatalmas ajándékáról?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.23.)

Szólj hozzá!

Térj haza Isten nyugalmába!

2017. december 29. 03:00 - magyarosijulia

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel.“ (Róma 15:13a NIV)

Hol lelsz békére, ha Isten nincs jelen az életedben, ha nem vagy Vele kapcsolatban minden pillanatban?

Jézus Krisztus egy rendkívüli lehetőséget kínál: „Ha elfáradtál a nehéz terhek alatt, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok!" (Máté 11:28, CEV fordítás).

Nagyon kedvelem ezt a verssort, mert kifejezi sokak téves elképzelését Isten mivoltáról és szándékairól. Az emberek úgy gondolják, hogyha Isten haza hív ezen a karácsonyon, akkor úgy érti, hogy: Térj meg Hozzám, én pedig szabályokat támasztok. Jöjj haza Hozzám, hogy rendeleteket kapj Tőlem. Gyere Hozzám, én pedig korlátokat teremtek számodra. Jöjj haza Hozzám, én pedig vallást és szertartásokat eröltetek rád.

Semmi ilyesmiről nincs szó azonban. Ennek épp az ellenkezője igaz: Jöjj Hozzám, és megnyugvást adok.

Gyakran azért vagy annyira fáradt, ideges és kiégett, mert kizárólag a saját erőforrásaidra támaszkodsz, amelyek bizony végesek. Isten soha nem szánt ilyen életet neked!

A Biblia ezt írja: „Ő erőt ad a gyengének, és az erőtlent megerősíti." (Ézsaiás 40:29, NLT fordítás). 

Ha valaha előfordult már veled, hogy lehangoltnak érezted magad, vagy szorongtál, nyugtalankodtál a karácsonyi időszakban, térj hát haza Istenhez! Ő a Teremtőd, Ő az, aki életed minden pillanatát figyelemmel kíséri, és aki mindent tud rólad. Mindennek ellenére végtelenül szeret, és megbocsát neked magához intve : Térj meg hozzám és meríts erőt Belőlem!

Ha így teszel, meglátod, valóban megnyugvás lesz a jutalmad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent hazatérni Istenhez?
  • Szerinted miért gondolják azt sokan, hogy ha átadják az életüket Istennek, akkor az még több szabályt és rendszert fog eredményezni?
  • Mit kell átadnod Istennek ebben az időszakban, hogy nyugalomra találj?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.22.)

Szólj hozzá!

Mit jelent számodra az üdvösség?

2017. december 28. 03:00 - FodorImi

„Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket.
Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat”
(1 Timóteus 2:5 – CEV)

A Karácsony a Jó Hírről szól. De nem a különleges ajándékok jó híréről. Nem is a nagy evészetek jó híréről. Sőt, a családdal vagy a barátokkal töltött idő jó híréről sem.

A Karácsony Isten szeretetének jó híre.

A Biblia azt mondja, hogy Isten nélkül mindannyian elveszettek vagyunk. Elvesztettük az irányt, és Isten védelme nélkül maradtunk. Enélkül pedig nincs lehetőségünk rá, hogy maradandó hatással legyünk a világra. Valódi öröm nélkül élünk. Örök életünk a Mennyben nem biztos.

A Karácsony jó híre, hogy Isten elküldte Jézust, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett. A Biblia azt mondja: „Csak egyetlen Isten van, és egyedül csak Jézus Krisztus képes Istenhez vinni minket. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen mindannyiunkat” (1 Timóteus 2:5 – CEV)

Ha jártál már gyülekezetben, akkor valószínűleg hallottad már néhányszor az „üdvösség” kifejezést. Lehet azonban, hogy nem tudod, mit ért alatta a Biblia. Olyan ez a szó, mint a gyémánt: sok különböző szögből nézheted a ragyogását.

Az üdvösség az alábbiakat jelenti tehát:

Jézus eljött, hogy megmentsen minket. Saját erőnkből nem tudjuk megoldani a problémáinkat. Jézus nélkül mások elvárásainak a csapdájában vergődünk. Feletteseink jóváhagyását keresve csapdában van az életünk. Különböző függőségek csapdába ejtenek. Újra és újra megpróbálunk változni, változtatni, de nincs elég erőnk a szabaduláshoz. Jézus eljött, hogy erőt adjon.

Jézus eljött, hogy helyreállítson. Mindannyian vágyódunk, hogy visszanyerjük életünk elvesztett részeit. Krisztus nélkül azonban csak vágyakozás marad, hogy visszanyerjük az erőnket, magabiztosságunkat, jó hírnevünket, ártatlanságunkat és kapcsolatunkat Istennel. Ezt egyedül Jézus képes megtenni.

Jézus eljött, hogy kapcsolatunk legyen Istennel. Sokan úgy hiszik, hogy Isten megdorgálja őket, ha visszatérnek Hozzá. A Teremtő azonban nem haragszik rád, hanem visszavár téged. Az első Karácsonykor Jézus eljött a Földre, hogy kibékítsen bennünket Istennel, hogy eképpen ismét harmóniában lehessünk vele.

Jézus eljött a Földre, hogy önmagát adja ajándékul. Túl sokan ünneplik Jézus születésnapját  anélkül, hogy elfogadnák az üdvösség ingyenes ajándékát. Kibontatlanul marad évről-évre. Ez nem valami bölcs dolog, hiszen Isten által és Isten számára lettél teremtve. Amíg ezt nem érted meg, addig sosem lesz értelme az életednek.

Ezen a karácsonyon nyisd ki a legfontosabb ajándékot, amit valaha kaptál: egy új kapcsolatot Istennel Jézus Krisztus által.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az üdvösség fent említett „kristálylapjai” közül melyik a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
  • Hogyan tudod „kicsomagolni” Jézus Krisztust, Isten ajándékát? Hogyan beszélhetsz másoknak erről az ajándékról?
  • Hogyan tudod megünnepelni Jézus születésnapját?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2017.12.21.)

Szólj hozzá!

A nagylelkűségben rejlik a karácsony szelleme

2017. december 27. 03:00 - FAmelita

Isten úgy szerette a világot, hogy az egyetlen fiát adta, hogy aki hisz őbenne ne vesszen el, de örök élete legyen."(János 3:16 NIV fordítás)

book-1760998_1280.jpg

A karácsonyi időszak alatt egy szót sokkal többet hallasz, mint a többit. Ez nem a 'boldog','fa','télapó' és sajnálatos módon nem is 'Jézus'.

Ez az 'ajándék'. November végén, de sokszor már előtte is, megkezdjük az őrjítő hajszánkat, hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot mindenkinek a listánkon. Az 'ajándék' szó egy egész hónapot felemészt ilyenkor.

Sok ember azt gondolja, hogy az ajándékadás hagyományát a bölcsek kezdték el, mikor ajándékot vittek a kis Jézuskának. Pedig Isten volt, aki elkezdte az egészet azzal, hogy a világ legelső karácsonyi ajándékát odaadta.

A Biblia azt mondja, "Isten úgy szerette a világot, hogy az egyetlen fiát adta, hogy aki hisz őbenne ne vesszen el, de örök élete legyen."(János 3:16 NIV fordítás)". A legelső karácsony alkalmával Isten a világ legnagyszerűbb ajándékát, a fiát adta. A fiát odaadta, hogy meghalljon a kereszten, így a múltadat megbocsátotta, az életednek célt adott és a mennyben otthont készített számodra. Jézus az eredeti karácsonyi ajándék.

Azért tudunk adni, mert először Isten adott nekünk.

A karácsony szelleme a nagylelkűségben rejlik. Az Apcsel.15:11-ben azt találjuk, hogy "Megmentettek vagyunk, mert a Mester Jézus bámulatosan, pusztán a nagylelkűségéből fakadóan úgy döntött, hogy megment minket." (The Message fordítás). 

Ha Isten nem lett volna ilyen nagylelkű, nekünk ma nem lenne semmink. A belélegzett levegő Isten nagylelkűségének ajándéka. A vér, ami áramlik az ereinkben Isten nagylelkűségének ajándéka. A tény, hogy a szívünk dobog Isten nagylelkűségének ajándéka. Minden jó dolog az életedben, beleértve az életedet is, ajándék, ami Isten nagylelkűségéből fakad.

De Isten nagylelkűsége, akkor is a legeslegelső karácsonyban mutatkozott meg igazán, mikor odaadta a fiát Jézust.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan reagálsz, arra, hogy most már tudod, Isten adta a legelső karácsonyi ajándékot?
  • Milyen ajándékok azok, amikért hálás vagy Istennek, de a mai áhítatban nem említettük?
  • Mit tudsz tenni ezen a karácsonyon, hogy jobban megemlékezz Isten neked adott ajándékairól?

 

(Daily Hope by Rick Warren - 2017.12.19.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása