Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve a számodra a Menny

2018. április 09. 03:00 - Erika1832

"Isten azt mondja, Ő el fog fogadni és fel fog menteni miket –"nem bűnös"-nek nyilvánít minket -, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk.” (Róma 3:22, TLB-fordítás)

daniel-pascoa-267957-unsplash.jpg

A Biblia azt mondja, "A jó hír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettől mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja: „Hit által van a megigazult embernek élete." (Róm 1:17, NLT-fordítás). Isten Igéje azt is mondja, "Kegyelemből vagytok megmentve, hit által, és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka; nem cselekedetek által, hogy senki ne tudjon dicsekedni." (Efézus 2:8-9, NIV ford.).

A jó hír az, hogy Jézus halála és feltámadása megnyitotta az utat számunkra Istenhez. Más szóval, csak a Jézus Krisztusba, Isten Fiába vettet hitünk által juthatunk a Mennybe.

Hogyan tudjuk kifejezni a Krisztusba vetett hitünket? Erre van egy egyszerű útmutató a Bibliában:

Ismerd el, hogy szükséged van a Megváltóra

Egyedül nem tudsz eljutni Istenhez, mert bűnös vagy és elrontottad a dolgot. A Mennyország tökéletes, te viszont nem vagy tökéletes.

De a Biblia azt mondja, "Ha bevalljuk bűneinket, ő hű és igaz, és megbocsátja bűneinket és megtisztít minket minden gonoszságtól"  (1Jn 1:9, NIV-fordítás). És Pál apostol ezt mondja: "Isten azt mondja, Ő el fog fogadni és fel fog menteni miket –"nem bűnös"-nek nyilvánít minket -, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk.” (Róma 3:22, TLB- fordítás).

Higgy Jézusban

A Biblia azt mondja, "Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz." (Ap.Csel. 16:31, NLT-fordítás). Ez azt jelenti, hogy higgyük el, hogy Jézus valóban az, akinek a Biblia mondja Őt, és bízzunk Őbenne a jövőben teljes mértékben. Jézus azt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." (János 14:6, NIV-fordítás).

És a Krisztusba vetett hitünknek meg is kell nyilvánulnia az életünk folyamán: "Ha száddal megvallod, hogy Jézus az Úr, és hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, meg fogsz menekülni. Mert a mi hitünk által állt helyre a kapcsolatunk Istennel, és a megvallásunk által menekülünk meg...  Mindenki, aki az Úr nevét segítségül hívja, meg fog menekülni.”  (Róma 10:9–10, 13, GNT ford.).

Valld meg, hogy elkötelezed magad Jézusnak

Mondd el Jézusnak, hogy rá bízod az egész életed. Mondd el neki, hogy hiszel benne és az ígéreteiben. Jézus azt mondta: "Ha bízol bennem, akkor nem csak bennem bízol, hanem Istenben is, aki elküldött engem, és, amikor engem látsz, azt is látod, aki küldött engem. Fényként jöttem, hogy világítsak ebben a sötét világban, hogy mindenki, aki belém helyezi a bizalmát, többé ne maradjon sötétségben." (János 12:44-46, NLT-fordítás).

Támaszkodj Isten ígéreteire

A János 3:16-ban található ígéretre bátran támaszkodhatsz: "Mert Isten úgy szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta oda érte, hogy mindenki, aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (NLT fordítás). Nem számít, mit tettél, vagy hogy milyen régóta csinálod azt, Isten azt ígéri, hogy mindenki, aki hisz Jézusban, örökké élni fog vele a Mennyben.

Imában kötelezd el magad Krisztusnak

Ha még nem hiszel Jézusban, és nem kötelezted el magad, hogy követed Őt, ne várj tovább. Mondd el ezt az imát:

"Drága Jézus, Te azt ígérted, hogy ha hiszek benned, akkor te megbocsájtod mindazt, amit eddig rosszul tettem, hogy tudni fogom az életem célját, és egy nap majd befogadsz a Mennybe, a te örökké létező országodba.

Bevallom Neked a bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, az én Megváltóm. Befogadlak az életembe mint az én Uramat. Ma átadom neked életem minden területének az irányítását. Átadom a vezetés jogát neked.

Jézus, a te szeretetedben szeretnék nyugalmat találni. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem és nem kell megdolgoznom érte. Az életem mostantól úgy szeretném élni, hogy Téged, és nem magamat szolgálom. Alárendelem és átadom az életem Neked, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása