Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hátrálj ki: Fogadd el mások segítségét

2018. május 30. 03:00 - Erika1832

„Amikor a kétségbeesett emberek elszakadnak a Mindenható Istentől, legalább barátaik tartsanak ki mellettük.” (Jób 6:14., Az üzenet)

 2a341d5f6ecd733dbd5f3cd7badd4e53.png

Amikor veszteséget vagy csalódást éltünk át önkéntelen reakciónk, hogy eltávolodunk a többiektől. De ez egy rossz gondolat! Isten nem akarja, hogy egyedül próbáld meg kezelni a fájdalmadat, a veszteségedet vagy a traumát, ami téged ért.

A Biblia azt mondja, „Amikor a kétségbeesett emberek elszakadnak a Mindenható Istentől, legalább barátaik tartsanak ki mellettük.” (Jób 6:14., Az üzenet). Isten azt parancsolja nekünk, hogy egymás terheit hordozzuk! Arra intenek, hogy "bátorítsuk és építsük egymást" (1 Thesszalonika 5:11, NIV-fordítás).

Életünk során mindannyian megtapasztaljuk, hogy mit jelent a nehézség és a fájdalom. A fájdalom egyenlővé teszi az embereket, nem számít, ha gazdag vagy szegény, öreg vagy fiatal. Mindannyiunknak szembe kell néznünk a problémákkal. Éppen ezért olyan fontosak a kis csoportok, a baráti, családi körök. A Biblia azt mondja, "Azáltal, hogy egymást segítitek a bajban, így valóban betöltitek a Krisztusi törvényt". (Galata 6:2, NCV-fordítás)

Jób azt mondja: "Bárki, aki visszatartja a baráti kedvességet a Mindenható félelmét elhagyja." (Jób 6:14., NIV-fordítás). A Good News fordítás ezt mondja: "Az ilyen bajban hűséges barátokra van szükségem — függetlenül attól, hogy elhagytam Istent vagy sem.”

Mindenkinek keresztény barátokra van szüksége, olyanokra, akik még akkor is kitartanak mellette, amikor ilyeneket mond, hogy "nem gondolom, hogy most ebben a helyzetben tudok Istenben hinni", és olyanokra, akik visszatámogatnak a hit útjára.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mikor fordult veled elő, hogy tudtad, hogy Isten valóságos, de igazán azt akartad mondani, hogy „nem gondolom, hogy most ebben a helyzetben tudok Istenben hinni”?
• Amikor ilyen időkkel nézel szembe, kihez tudsz odafordulni és kire tudsz támaszkodni?
• Hogyan építed a kapcsolataidat, hogy olyan barátaid legyenek, akikre számíthatsz?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása