Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azért teremtettél, hogy eredményes legyél

2018. július 29. 03:00 - Anika Enikő

“Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére.” (5Mózes 8:18)

A Biblia ezt mondja az 5Mózes 8:18-ban: “Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére.”

Minden gazdaságnak, itt Amerikában is, vannak vagyonteremtői és vagyonvesztői. Vannak vagyonteremtők és vagyonhasználók; vagyonszaporítók és vagyonfogyasztók. A gazdaság a feje tetejére áll, ha több a fogyasztó, mint a hozzájáruló. Manapság ez történik Amerikában.

Mégis Isten úgy tervezett bennünket, hogy teremtsük és termeljük meg a vagyont; valamint, hogy eredményes és gyümölcsöző emberek legyünk. Isten azt akarja, hogy eredményes legyél; és az ő tervének a része az életedre nézve az, hogy vagyont teremts; nem pedig, a vagyon átrendezése, illetve az újraelosztása.

Hadd magyarázzam meg a különbséget a kapitalizmus, a kommunizmus és a kereszténység között.

A kapitalizmus ezt mondja: “Ami az enyém, az az enyém, és meg fogom tartani.” A kommunizmus ezt mondja: “ Ami a tiéd az az enyém, és jogomban áll elvenni.” Ezt hívják a vagyon újraelosztásának.

Ám a kereszténység ezt mondja: “Ami az enyém, az valójában Istené; és hajlandó vagyok megosztani.”

Isten azt akarja, hogy másoknak előnyt, szolgáltatást és védelmet biztosítsunk. Azt akarja, hogy lehetőségeket teremtsünk mások megsegítésére.

Amikor valaki arra kér, hogy adózz a szegények megsegítésére, akkor azért senki nem veregeti meg a vállad. Ám, amikor önkéntesen nagylelkű vagy és segítesz másoknak, akkor ez a cselekedet építi a jellemedet és segít téged a növekedésben. A nagylelkűbbé és eredményesebbé válás abban segít téged, hogy egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válj.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az a munka, amit végzel, hogyan teremt lehetőségeket arra, hogy másoknak segíts?
  • Az időddel vagy a pénzeddel könnyebb neked nagylelkűnek lenned? Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Milyen anyagi célokat tűzött ki a családod? Te mit teszel ennek érdekében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása