Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fektesd a pénzed Isten kincstárába, dicsőítésként

2018. augusztus 12. 03:00 - managercoach.hu

"Tiszteld meg az URat azzal, hogy bevételedből először neki adsz” (Péld. 3:9 TLB fordítás)

Azért adjuk oda Istennek a pénzünket - azért fektetünk Isten kincstárába - hogy kifejezzük tiszteletünket. Igazából mi semmit nem adhatunk az ÚRnak, mert minden az övé és Istennek bizonyosan nincs szüksége a mi pénzünkre.

Amikor Istennek adakozunk – egy tervezett, arányos (tized – a fordító megjegyzése), és nem meghatározott célra szóló, hanem általános felhasználású összeget ajánlunk fel az Istentiszteleten –, akkor azt mondjuk: „Istenem szeretlek”. Az élet fő célja: megismerni és szeretni Istent. Téged is arra terveztek, hogy gyönyörködjön benned az ÚR.

A Biblia azt mondja "Tiszteld meg az URat azzal, hogy bevételedből először neki adsz” (Péld. 3:9 TLB fordítás). Az ÚR iránti tiszteletünket fejezzük ki, amikor tizedet adunk. Ez a dicsőítés egyik módja.

Az ÚR azt akarja, hogy először ebbe a kincstárba adakozz, mielőtt bármi másba fektetnéd a pénzed. Miért? Ő minden másnál jobban akarja a szíveinket. Neki nem kell a pénzünk, neki az kell, amit az jelez.

Bármikor, amikor költök a pénzemből, kimutatom prioritásaimat és, hogy mi értékes a számomra.

Ezen a héten nézd végig kiadásaidat vagy bankkártya költéseid kivonatát! Mit mondanak ezek, hol van a szíved mostanában?

Mit szeretnél, hol legyen a szíved? Tedd oda a pénzed!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha az emberek részletesen ismernék az összes kiadásodat, azok azt mutatnák, hogy a szíved teljesen Istennek szentelted? Miért vagy miért nem?
  • Könnyű vagy nehéz úgy tekintened az tized fizetésre, mint a dicsőítés egy fajtájára? Miért?
  • Hogyan tudnád még jobban megismerni és szeretni Isten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.05)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása