Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Jézus átvegye az irányítást!

2018. augusztus 24. 03:00 - K. Juc

„Aki velem akar jönni, annak engednie kell, hogy én vezessek. Nem te vagy a vezetői ülésben, hanem én.” (Máté 16:24, The Message fordítás)

auto2.jpg

Hogyan tudod átengedni az irányítást Istennek? Először is: Jézust kell az életed vezetőjévé tenned.

Az a gond, hogy általában mi akarjuk irányítani az életünket. Ebből adódóan vitázunk Istennel, és gyakran ellenkezünk vele. Azt hisszük, hogy tudjuk mi a legjobb nekünk. Azért gyülemlik fel egy csomó feszültség benned, mert az elmédben állandóan harcban állsz Istennel, valahogy így: „Tudom, hogy Isten arra kért, hogy ezt tegyem, de én helyette inkább azt akarom.”

Minden reggel, amikor felébredsz, választanod kell, hogy kinek a gondjaira bízod az életed. Ki fog irányítani: te vagy Isten? Ki fogja meghozni a döntéseket: te vagy Isten? Minden napod, minden pillanatában ugyanezt a választást kell meg tenned. Amikor azt választod, hogy te leszel életed irányítója, az konfliktusokat, zavarodottságot és stresszt okoz.

Jézus így szólt a Máté 16:24-ben: „Aki velem akar jönni, annak engednie kell, hogy én vezessek. Nem te vagy a vezetői ülésben, hanem én“ (Message fordítás).

Ezzel szemben a keresztények hajlamosak a következőre: amikor elkezdünk hinni Jézusban, átadjuk neki a kormányt, majd átülve a hátsó ülésre és onnan próbálunk vezetni. Állandóan ilyen, és ehhez hasonló „tanácsokat" adunk: „Ne, inkább erre fordulj! Állj meg! Várj egy kicsit! Gyorsabban! Én erre akarok menni. Ezt most meg akarom nézni!”

Pár évvel ezelőtt Kay-jel táncórákat vettünk az Arthur Murray táncstúdióban. Az oktató elmondta, hogy a pároknak mindig az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy nem hagyják a másikat vezetni. Amikor ugyanis mindketten vezetni próbálnak, állandóan egymás lábára lépnek, ami nagyon nem néz jól ki.

A te életed sem néz ki túl jól, amikor Istennel együtt próbálod azt irányítani. Egyszerűen hagynod kell, hogy Isten valóban Isten szerepében legyen életedben, és Jézust legyen életed vezetője.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az életed mely területeit a legnehezebb alárendelned Istennek?
  • Hogyan vitáztál magadban Istennel mostanában? Mit árulnak el a tetteid arról, hogy ki irányítja az életedet?
  • Döntsd el ma, hogy Istennek adod az irányítást életed azon területei felett, ahol aggodalmat és stresszt tapasztalsz! Hogyan fog ez a gyakorlatban kinézni? Milyen változásokat fog jelenteni ez az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása