Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásod

2018. szeptember 05. 03:00 - magyarosijulia

„Mindannyian felelősek vagyunk a saját életvitelünkért." (Galáta 6:5, NLT fordítás)

A döntéseid jóval hatalmasabbak, mint a körülményeid. Lehet, hogy nem tetszik, hogy mennyire bonyolult most az életed, de egy pár dolog kivételével, semmi sem kényszerít arra, hogy ennyire bonyolult életet élj.

Megvan a hatalmad, hogy leegyszerűsítsd az életed. Valójában, Isten azt szeretné, hogy felelősséget vállaljunk az életünkért, és gondosan megválogassuk, hogy mivel töltjük el az időnket.

Pont elég időd van arra, hogy megcselekedd az Isten akaratát amíg itt vagy a Földön. Pontosan elég idő adatott neked, hogy betöltsd a célodat. Amikor te többet akarsz, mint amennyit Isten eltervezett számodra, természetes, hogy folyamatosan azt érzed, hogy nincs időd vagy állandóan a teendőid felett aggódsz.

Az az imádságom érted, hogy lelj nyugalomra és szabadulj meg a stressztől, és találj egy új megelégedést, amint csak azokat a dolgokat teszed meg, amelyekre Isten megalkotott.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Írj egy listát azokról a teendőkről és feladatokról, amelyek stresszet okoznak. Kérd Isten segítségét, hogy megmutassa, melyek azok a dolgok az időbeosztásodban, amelyeket Ő sosem szánt neked.
  • Szerinted mire akarja irányítani Isten az idődet és energiádat?
  • Milyen döntéseket kell meghoznod, melyek segítenek arra fókuszálni, amit Isten eltervezett számodra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása