Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át, amit Jézus felfed

2018. szeptember 06. 03:00 - csmsdvd

 “És meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem lesz fejezve végleg azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér.” (Fil 1:6, NLT ford.) 

Évekre van szükségünk, hogy a gyerekkorból felnőjünk, és a gyümölcs is egy teljes évszakon keresztül érlelődik, amíg teljesen beérik. A krisztusi karakter kialakulását sem lehet sürgetni. Ahogy a fizikai növekedéshez idő kell, úgy a szellemihez is. 

Megtérésünk előtt, mielőtt Krisztus belép az életünkbe, gyakran megengedi, hogy különböző problémákkal szembesüljünk, hogy azok őrá irányítsák a figyelmünket és meglássuk, életünk milyen bizonytalan alapokon nyugszik. Tulajdonképpen ez a bizonytalan alap az okozója életünk legtöbb problémájának. 

Jézus azt kéri, a teljes életünket adjuk át neki, minden részletével együtt, ne csak egy darabját vagy egy részét. Amikor valaki egy folyóból ki szeretne jutni, először egy kis stabil helyre teszi le a lábát, hogy aztán tovább tudjon mászni, majd feljutva a folyó magas partján tovább tudjon menni.  

Néhányan közülünk amikor behívtuk életünkbe Krisztust, engedtük, hogy Ő betegye életünkbe egy kis helyre a lábát, de sokszor nem engedjük, hogy tovább menjen és eljusson az életünk minden területére. Pedig Ő nem szeretne egy helyben maradni - Ő az életünk minden részéhez el szeretne jutni. 

Most esetleg azt gondolod, te már az életed minden területét átadtad neki, de a valóság az, hogy bizonyos részeit te tartod kézben. Jézus azonban nem haragszik rád. Ő csak azt szeretné, hogy vele együtt tárjátok fel azokat a területeket, amiket még nem adtál át neki.

Mindez vívódásokkal és küzdelmekkel jár, de nem férhet semmi kétség ahhoz, hogy jó eredményhez vezet. Isten megígérte, hogy “Ő, aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem lesz fejezve végleg azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér.” (Fil 1:6, NLT ford.) .

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Neked milyen tapasztalatod volt az Úrral a megtérésed előtt? Mit engedett meg az életedben, ami segített, hogy ráébredj arra, hogy szükséged van rá? És mit tettél?
  • Az életednek milyen részeit nem adtad még át az Úrnak?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása