Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten türelmes marad a világunkkal

2018. október 05. 03:00 - gabormel

„Az Úr nem késlekedik ígéreteinek teljesítésében, ahogyan azt némelyek gondolják. Türelemmel viseltetik az érdekedben, hiszen nem akarja, hogy bárki is elvesszen, hanem több időt ad arra, hogy mindenki megbánja bűneit.”(2 Péter 3:9, NLT fordítás)

egg-timer.jpg

A történelem a tetőpontjához közeledik. Isten miért nem vet véget csak úgy a földi életünknek? Mert meg akarja mutatni kegyelmét.

A Biblia Péter 2. levelének 3:9-es igeversében a következőt mondja: „Az Úr nem késlekedik ígéreteinek teljesítésében, ahogyan azt némelyek gondolják. Türelemmel viseltetik az érdekedben, hiszen nem akarja, hogy bárki is elvesszen, hanem több időt ad arra, hogy mindenki megbánja bűneit.” (NLT fordítás)

Isten a türelme miatt nyugszik bele mindabba a szenvedésbe, fájdalomba, amit a földi létünk során megtapasztalunk. És várja, hogy még több ember átlépje a tőle elválasztó határvonalat és kapcsolatot alakítson ki vele.

Amikor valaki odajön hozzád és ezt mondja: „Nem tudok egy olyan Istenben hinni, aki tétlenül nézi az emberek szenvedését”, akkor mondd ezt: „Én sem ilyen Istenben hiszek. Isten nem ilyen. Valójában fogalmad sincs, hogy mennyire fáj neki látni a Föld összes bűnét. Sokkal jobban fáj Őneki, mint bárki másnak! Mérhetetlenül elszomorítja, amikor látja, hogy a teremtményei mit művelnek egymással."

Én olyan Istenben hiszek, aki egy napon véget vet minden gonoszságnak. Eljön majd a számadás napja. Egy nap ítélkezni fog az összes gonosztevő felett, és a családjába tartozókat összegyűjti mind, hogy örökre együtt éljenek Vele egy tökéletes helyen.

Ha még eddig soha nem fordítottad az életed Jézus felé, biztosan tudom, hogy a mai üzenetet azért kaptad, mert Isten azt akarja, hogy halld ezt. Jézus azt mondja a János evangéliuma 10:10 részében, hogy Ő azért jött, hogy teljes és bőséges életünk legyen, amit csak akkor érünk el, ha követjük Őt.

Készen állsz arra, hogy behívd Jézust a szívedbe? Készen állsz, hogy átvedd Isten kegyelmének ajándékát? Ha elmondod ezt az egyszerű imát, Isten meghallja és tudni fogja, hogy elfogadod Jézust mint az Ő ajándékát.

Ima:

Istenem! Félek, de szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál még akkor is, amikor azt nem ismertem fel. Köszönöm, hogy jót akarsz nekem – hogy nem azért küldted Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen engem.

Bevallom, hogy sohasem voltam tudatában annak, hogy szükségem van egy Megváltóra, de ma szeretném elfogadni Fiadat mint a Te ajándékodat. Arra kérlek, ments meg a múltamtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól, a fájdalmaimtól és gátlásaimtól. Szükségem van Rád, hogy megszabadíts a stressztől és betöltsd az életem a te szereteteddel. Békében szeretnék élni Veled, és szükségem van arra, hogy a szívembe helyezd a Te békességedet!

Kérlek, ments meg engem, hogy megvalósíthassam a tervedet! Tudni szeretném, hogy milyen célból rendeltél engem erre a bolygóra. Szeretném mindazt megvalósítani, amiért megteremtettél engem. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek, hogy bízzak Benned és személyes kapcsolatban legyek Veled. Jézus nevében kérlek Téged. Ámen.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása