Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tudunk a kegyelemben megmaradni próbák idején

2018. október 12. 03:00 - Erika1832

"Háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy vegye el tőlem. De ő azt mondta nekem, "az én kegyelmem elegendő a számodra, mert az én hatalmam gyengeségben mutatkozik meg." (2 Korintus 12:8-9 NIV-fordítás)

Mit csinálsz, amikor nem tudsz megoldani egy reménytelennek látszó ügyet? Mit csinálsz, amikor egy megoldhatatlannak látszó problémába ütközöl? Mit csinálsz, amikor egy adott helyzeten nincs lehetőséged változtatni? Mit csinálsz, amikor nem áll hatalmadban, hogy egy számodra mély fájdalmat okozó dolgon változtass?

Isten megtartó kegyelmére bízod magad?

Hogy tudsz megmaradni  folyamatosan a kegyelemben a  próbák,  a kísértések, a feszültségek, a fáradságok és a bajok közepette? Négy dolgot tehetsz:

1. Kiálts Istenhez. Kérd a segítségét. Amikor olyan a hozzáállásod, hogy te egyedül is remekül meg tudod oldani a dolgokat, rövidre zárod Isten hatalmát az életedben. Ilyenkor be kell ismerned az alkalmatlanságodat, és azt kell mondanod, hogy: "Istenem ezt nem tudom megoldani!" A Biblia azt mondja: "Isten a gőgöseknek ellenáll, de az alázatosoknak kegyelmet ad. Tehát teljesen rendeljétek alá magatokat Istennek... Közeledjetek Istenhez, és Isten közeledni fog hozzátok." (Jakab 4:6-8 NCV-fordítás).

2. Töltsd tele az elmédet Isten Igéjével. Hadd vigasztaljon meg, nyugtasson meg, töltsön, fel erővel, hogy folytatni tudd. Életed minden napján legyen jelen az ige. A zsoltáros így imádkozott, "A porba fekszem; a te szavaddal újíts meg engem." (Zsoltárok 119:25 NLT-fordítás) Ha a megoldás az lett volna, hogy magadba nézz, már megváltoztál volna. Ezzel szemben arra van szükséged, hogy Istenre nézz! Ő az egyetlen, aki megtartó erővel rendelkezik.

3. Fogadd el Isten embereinek a segítségén. A Biblia azt mondja,  hogy ha baj idején egymásnak segítséget nyújtunk, akkor a  krisztusi törvénynek engedelmeskedünk:  "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." Isten soha sem gondolt arra, hogy egyedül élj. Gyakran a gyengeségeink megtapasztalásával jövünk rá, hogy nagyon is szükségünk van egymásra. Fogadd el Isten embereinek a támogatását.

4. Tartsd magad Isten ígéreteihez. Mintegy 5500  ígéret van a Bibliában, amely arra vár, hogy megragadjuk. Egy közülük: "Ő ad erőt, a fáradtnak, és növeli az erejét a gyengének. Még a fiatalok is elfáradnak..., de akik az Úrban reménykednek azok erejét megújítja. Szárnyalni fognak, mint a sasok; futnak majd, és nem fognak kimerülni, járni fognak és nem bágyadnak." (Ézsaiás 40:29-31 NIV-fordítás). Bízz az Úrban, és szemed tartsd a mennyei reményen, ne az itt és moston.

A Biblia azt mondja, "háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy vegye el tőlem, de ő azt mondta nekem, 'az én kegyelmem elegendő a számodra, mert az én hatalmam gyengeségben mutatkozik meg.'" (2 Korintus 12:8-9 NIV-fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Szerinted mit kell tenned ahhoz, hogy közelebb kerülj Istenhez, hogy hittel teljes ember légy?
• A félelem hogyan tart vissza téged attól, hogy az Isten által neked szánt legjobb dolgokat átvehesd?
• Mi az a nyilvánvaló bizonyítéka annak, ha valaki hittel teljes személy?

 Daily Hope by Rick Warren (2018.10.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása