Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kezeld úgy a stresszt, mint Jézus: Hallgasd meg, amit Isten mond!

2018. november 18. 03:00 - Rigeri

  “A Jézusról szóló hírek csak még inkább elterjedtek. Sok ember eljött, hogy hallják és hogy meggyógyuljanak…, de Jézus gyakran félrevonult, hogy egyedül legyen és imádkozhasson.” (Luk. 5:15-16, CNV fordítás)

Image result for silence and solitude images

A legutóbbi üzenetek témája az volt, hogyan kezeljük a stresszt úgy, ahogy Jézus, és négy dolgot említettünk:

  1. Tudd, hogy ki vagy!
  2. Tudd, hogy kinek az elismerése a fontos az életedben!
  3. Tudd, hogy mi az elhívásod!
  4. Arra fókuszálj, ami a leginkább számít!

Most egy ötödik dologról fogok beszélni, ami különösen fontos.  Ez az elmélkedés és Istenre figyelés.  Ahhoz, hogy ne légy feszült, oda kell figyelned Istenre és meg kell hallanod, amit mond.

 Az Újszövetségben azt látjuk, hogy Jézus is ezt tette mindig. A Biblia a Lukács 5:15-16-ban ezt említi:  “A Jézusról szóló hírek csak még inkább elterjedtek. Sok ember eljött, hogy hallják és hogy meggyógyuljanak…, de Jézus gyakran félrevonult, hogy egyedül legyen és imádkozhasson.” (NCV fordítás).

Jézusnak, aki szó szerint a világ terheit hordozta a vállán, fontos volt, hogy időt töltsön Istennel egyedül. Ahogy nőtt a rá nehezedő teher és a benne lévő feszültség, félrevonult, hogy beszélgessen Istennel. Jézusnak szokása volt az, hogy csendben időt töltsön Istennel, hogy gondolkodjon dolgokról, hogy megújuljon és feltöltődjön.

 A zaj stresszforrás. Ezért fontos, hogy szándékosan szakítsunk időt arra, hogy csendben  és egyedül tudjunk lenni.

Ha állandóan zaj vesz körül a mindennapjaidban – ha állandóan szól a tévé vagy a rádió, vagy mindig fülhallgató van a füledben –, akkor nem lesz benned olyan szellemi és érzelmi forrás, amivel kezelni tudnád a stresszt és a feszültséget az életben.

Azt tanácsolom, hogy kezdd  a napot mindig jó hírekkel és jó gondolatokkal, és ne rossz dolgokkal töltsd meg az elméd.

Tölts időt Istennel – nyisd ki a Bibliát és figyelj oda arra, amit Isten mondani akar neked.

Ha kevesebb stresszt szeretnél az életedben, szánj egy kis időt minden nap arra, hogy időt töltesz Istennel és odafigyelsz arra, amit mond. Hagyd, hogy ez a vele töltött idő és élmény határozza meg a napod további részét.

Kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi a legnehezebb számodra azzal kapcsolatban, hogy rendszeresen időt tölts Istennel és odafigyelj arra, amit mond?
  • Tapasztaltad már, hogy ha rendszeresen tudtál csendben és egyedül lenni, csökkent benned a feszültség?
  • Mennyi időt töltesz olyan helyen, ahol csend van? Mit tudnál tenni azért, hogy több időt tudj csendben gondolkodni, elmélkedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.11.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása