Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Változtass a gondolkodásodon, hogy lecsökkentsd a stresszt!

2018. november 24. 03:00 - K. Juc

„Végül testvéreim: ami igaz, ami nemes, ami helyes és tiszta, ami szép és minden, ami tiszteletreméltó – ha valami kiváló és dicséretreméltó –, akkor ezeken gondolkozzatok!" (Filippi 4:8, NIV fordítás)

stressed_woman_620x400_exp0920.jpg

Nem tudod lecsökkenteni a stresszt az életedben, ha nem változtatsz a gondolkodásodon, mivel a stressz nem kívülről, hanem belülről ered.

Az elméd egy különleges ajándék Istentől, amely több mint 100 trillió gondolat tárolására képes. Óriási mennyiségű információt képes feldolgozni, te pedig szabad választást kaptál Istentől, hogy kiválaszd min gondolkozol a sok információk közül.

A Biblia így ír erről: „Végül testvéreim: ami igaz, ami nemes, ami helyes és tiszta, ami szép és minden, ami tiszteletreméltó – ha valami kiváló és dicséretreméltó –, akkor ezeken gondolkozzatok!" (Filippi 4:8, NIV fordítás)

Pál arra emlékeztet bennünket, hogy miénk a választás azzal kapcsolatban, hogy min gondolkozunk. Arra bátorít, hogy a megfelelő dolgokon gondolkozzunk, mert amit beengedünk az elménkbe az hatással lesz arra, ahogyan az életünket éljük.

Figyelembe véve, hogy mi mindenen gondolkozunk napi rendszerességgel, nem is csoda, hogy aggodalmaskodunk.

Amin gondolkozol, hatással van arra, hogyan érzed magad. Az, ahogy érzed magad pedig befolyásolja a viselkedésedet. Ezért tartsd a figyelmed a megfelelő dolgokon!

A Filippi 4:8 arra hív minket, hogy ezekre a jó dolgokra figyeljünk. Pál ezt úgy értette, hogy nekünk kell tudatos döntést hoznunk. Válts csatornát az elmédben! Csak olyan jellegű dolgokat engedj be, amelyekre illik a leírás az igeversben.

Mi történik, ha így teszel?

Megkapod azt, amit Isten az előző versben ígér: „és Isten békessége, ami minden értelmet meghalad, megőrzi majd a szíveteket és az elméteket Jézus Krisztusban." (Filippi 4:7, NIV fordítás)

Hát nem tűnik úgy, hogy megéri?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen egészségtelen dolgokat fogadsz be abból, amit olvasol és nézel?
  • Hogyan befolyásolja a stressz szintedet és a hangulatodat a médiafogyasztásod?
  • Melyik igeverseken gondolkodhatnál Isten Igéjéből, azon idő helyett, amikor lehúzó és nem megfelelő tartalmakat nézel, olvasol vagy hallgatsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása