Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fektesd a pénzed Isten kincstárába, dicsőítésként

2018. augusztus 12. 03:00 - managercoach.hu

"Tiszteld meg az URat azzal, hogy bevételedből először neki adsz” (Péld. 3:9 TLB fordítás)

Azért adjuk oda Istennek a pénzünket - azért fektetünk Isten kincstárába - hogy kifejezzük tiszteletünket. Igazából mi semmit nem adhatunk az ÚRnak, mert minden az övé és Istennek bizonyosan nincs szüksége a mi pénzünkre.

Amikor Istennek adakozunk – egy tervezett, arányos (tized – a fordító megjegyzése), és nem meghatározott célra szóló, hanem általános felhasználású összeget ajánlunk fel az Istentiszteleten –, akkor azt mondjuk: „Istenem szeretlek”. Az élet fő célja: megismerni és szeretni Istent. Téged is arra terveztek, hogy gyönyörködjön benned az ÚR.

A Biblia azt mondja "Tiszteld meg az URat azzal, hogy bevételedből először neki adsz” (Péld. 3:9 TLB fordítás). Az ÚR iránti tiszteletünket fejezzük ki, amikor tizedet adunk. Ez a dicsőítés egyik módja.

Az ÚR azt akarja, hogy először ebbe a kincstárba adakozz, mielőtt bármi másba fektetnéd a pénzed. Miért? Ő minden másnál jobban akarja a szíveinket. Neki nem kell a pénzünk, neki az kell, amit az jelez.

Bármikor, amikor költök a pénzemből, kimutatom prioritásaimat és, hogy mi értékes a számomra.

Ezen a héten nézd végig kiadásaidat vagy bankkártya költéseid kivonatát! Mit mondanak ezek, hol van a szíved mostanában?

Mit szeretnél, hol legyen a szíved? Tedd oda a pénzed!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha az emberek részletesen ismernék az összes kiadásodat, azok azt mutatnák, hogy a szíved teljesen Istennek szentelted? Miért vagy miért nem?
  • Könnyű vagy nehéz úgy tekintened az tized fizetésre, mint a dicsőítés egy fajtájára? Miért?
  • Hogyan tudnád még jobban megismerni és szeretni Isten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.05)

 

Szólj hozzá!

Adakozásoddal fektess az örökkévalóságba

2018. augusztus 11. 03:00 - csmsdvd

 „Nekünk tehát fel kell karolnunk azokat a hívőket, akik ilyen utakra mennek, hogy együttműködjünk az  igazság terjesztésében.” (3Jn 1:8)

Isten szeretné, hogy pénzünk egy részét az evangélium terjesztésére fordítsuk a világban. Mindenesetben, amikor pénz áldozunk azért, hogy valakit Jézushoz vezessünk, az örökkévalóságba fektetünk be.

Isten Globális Alapjába fektetsz, ha arra gyűjtesz, hogy te magad elmenj egy missziós útra, vagy az is, ha másokat segítesz ehhez hozzá.

Hasonló befektetés az, ha arra használod a pénzed, hogy másokat biztatsz, higgyenek Jézusban. Lukács 16:9 versében azt olvassuk „szerezzetek magatoknak barátokat e világi javakból (más fordításban a hamis mammonnal), hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. "Használd a világi javaidat mások javára és arra, hogy barátokat szerezz. Így, amikor a földi javaid elmúlnak, ők fognak üdvözölni téged az örök otthonodban.” (NLT fordítás)

Képzeld el, amikor meghalsz és a mennyországba kerülsz, találkozol olyan barátokkal, akik ezt mondják: „Köszönöm, hogy anyagiakkal segítettél nekem. A te segítségeddel vagyok a Mennyben. Nem voltam barátod az életedben, de barátod vagyok az örökkévalóságban. Azért vagyok a mennyországban, mert törődtél velem. Adtál nekem egy Bibliát. Vettél nekem egy jegyet egy eseményre, amely megváltoztatta az életem. Adtál nekem egy könyvet, amely elvezetett Jézushoz.”

Mások azt mondják: „Arra költötted a pénzed, hogy terjedjen a falumban az evangélium, bár nem is ismertél minket. Mivel adakoztál én Krisztus hívővé váltam. Te segítettél hozzá, hogy a mennyországba kerüljek.”

Pénzed legjobb befektetése, ha másokat Jézushoz vezetsz. Hogyan tudsz Isten Globális Alapjába fektetni? Elmész egy missziós szolgálatba, vagy másokat segítesz, hogy elmenjenek. Adakozol azért, hogy egy barátot vagy egy teljesen ismeretlent megismertess Jézussal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen befektetést tettél már Isten Globális Alapjába, volt-e már valamilyen eredménye?
  • Miről tudnál lemondani, hogy Isten Globális Alapjába többet tudj adni?
  • Hogyan tudnál pénzeddel másokat Jézushoz vezetni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.04.)

Szólj hozzá!

Légy nagylelkű, ahogyan Isten is nagylelkű hozzád

2018. augusztus 10. 03:00 - managercoach.hu

"Légy nagylelkű: fektess jó cselekedetekbe, a jó cselekedetek hozama magas. Ne halmozd fel a javaidat, oszd szét magad körül. Légy áldássá mások számára!” (Prédikátor könyve 11:1-2 – MSG fordítás)"

Isten azt akarja, hogy a pénzed egy részét a szükségben élők megsegítésére használd. Isten nem azért helyezett e világba, hogy csak önmagunknak éljünk. Azért kapunk áldásokat, hogy mi is áldássá lehessünk mások számára.

Mindez része annak, hogy Isten egyre inkább önmagához hasonlóvá formál minket. Isten nagylelkű. Mindenünk, amink van az életünkben, azért van, mert Isten nagylelkű. Semmink sem lenne – még csak nem is élnénk – Isten nagylelkűsége nélkül. És Isten azt akarja, hogy mi is legyünk olyan nagylelkűek, mint Ő.

Képzeld el, hogy édesapád egy milliárdos, és meg akarja osztani veled a vagyonát. Előbb azonban próbára akar tenni, képes vagy-e kezelni.

Ezért ad neked egy bizonyos pénzösszeget, és ezt mondja: „Azt akarom, hogy tanulj meg kevesebből megélni, hogy a maradékot mások megsegítésére használhasd. Figyelni foglak, hogy lássam, hogyan kezeled, hogyan osztod be az én erőforrásaimat. Ha jól csinálod, az egészet odaadom neked.”

Hogyan használnád ezt a pénzt?

Isten azt akarja, hogy légy különösen nagylelkű a szegényekkel. Végig az egész Biblián, Isten azt mondja, hogy figyeli, hogyan segítünk a szegényeken, és rengeteg ígéretet kapcsol ahhoz, ha így teszünk. Például:

"Adj a szegényeknek, és soha nem leszel szükségben. Ha becsukod a szemed a szegény előtt, sokan fognak átkozni" (Példabeszédek 28:27 – TEV fordítás).

"Amikor a szegénynek adsz, az ÚRnak adsz kölcsön, és az ÚR fogja visszafizetni." (Példabeszédek 19:17)

Minél többet segítünk másoknak, annál inkább megáld bennünket Isten. Ő ad nekünk, így mi is tudunk adni másoknak.

Miért? Mert Isten azt akarja, hogy légy olyan, mint Ő, és Isten nagyvonalú adakozó!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szánj rá időt, és vedd számba Isten áldásait! Hogyan áldott meg Isten családodban, barátságaidban, munkádban és lelki életedben?
  • Ha meg kell állnod Isten előtt, hogy számot adj arról, hogyan használtad fel az Ő áldásait, vajon szégyenkeznél vagy büszke lehetnél? Miért?
  • Hogyan használhatnád a forrásaidat, hogy ezen a héten azok áldások legyenek valakinek, aki szükségben van?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.03.)

 

 

Szólj hozzá!

Így tudsz befektetni a saját gyülekezeted közösségébe

2018. augusztus 09. 03:00 - FAmelita

"Amikor Isten emberei szükségben vannak, legyél kész segíteni nekik. Mindig légy buzgó a vendégszeretetben." (Róma 12:13, NLT fordítás)

Isten azt akarja, hogy használjuk a pénzünk egy részét arra, hogy erősítsük a közösséget, hogy mutassunk szeretetet a többi hívő felé és építsünk kapcsolatokat.

Bármikor, amikor Istennek adtam a pénzem, az minden esetben csak közelebb vitt engem Őhozzá. Bármikor, amikor másnak adtam a pénzem, az ahhoz a személyhez vitt közelebb. Amikor a kiscsoportban adok valakinek pénzt, vagy a kiscsoportomra költök, hozzájuk kerülök közelebb, velük fejlődik a kapcsolatom.

Bármikor, amikor elmegyek, veszek egy szép kártyát és írok bele valami bátorítót, akkor egész egyszerűen Isten befektetési alapjába fektetek be. Amikor egy másik hívő elbátortalanodott, és szüksége lenne valakire, akivel beszélhet, és én meghívom ebédelni, akkor is Isten  befektetési alapjába fektetek be. 

A Biblia azt mondja "Mikor kiterjeszted a vendégszeretetet olyan keresztény fivéreidre és nővéreidre, akik idegenek számodra. a hitet teszed láthatóvá." (3 János 1:5, The Message fordítás). Amikor a gyülekezetbe fektetjük a pénzünket és fejlesztjük vele a kapcsolatainkat, azzal Istenre mutatunk. Más szavakkal, ha a saját gyülekezeted közösségére költesz, az segít másokat a kereszthez vinni.

Legyél kreatív! Legyél újító! Dobj be néhány ötletet. "Lássuk, milyen leleményesek lehetünk a szeretet ösztönzésében és a segítségnyújtásásban." (Zsidók 10:24, The Message fordítás).

Bármikor, amikor más hívőknek adtam a pénzem, az ő hozzájuk vitt közelebb.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Látsz szükséget a kiscsoportodban vagy egy családnál a gyülekezetben?
  • Milyen félelmeid vannak, azzal kapcsolatban, hogy idegeneket érj el és az ő életükbe fektess? Kérd Isten segítségét, hogy túljuss a félelmeiden és teljesíthesd a küldetésed.
  • Hogyan segítenek az erős gyülekezeten belüli kapcsolatok Istenre mutatni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.02.)

 

Szólj hozzá!

Arra használd a pénzed, hogy fejleszd magad

2018. augusztus 08. 03:00 - Erika1832

 "Igazság, bölcsesség, intés, és értelem – ezekért érdemes pénzt kiadni, viszont túl értékesek ahhoz, hogy eladd őket." Példabeszédek 23.23. (GNT fordítás)

 2018_08_02.png

Az anyagi javainkat szeretjük az életünk még kényelmesebbé tételére fordítani, de a Biblia arra tanít minket, hogy bölcsebben tesszük, ha ezeket inkább a személyiségünk fejlesztésére használjunk fel.

Isten azt akarja, hogy a pénzünk egy részét saját magunkba fektessük be  — az egyéni és lelki fejlődésünkbe. A Biblia azt mondja, hogy:  "Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, és Üdvözítőnk, Jézus Krisztusunk ismeretében"  2 Péter 3:18. (TLB fordítás)

A Biblia azt is mondja, "Vedd meg az igazságot – és ne add el azt szeretetért vagy pénzért; vedd meg a bölcsességet, vedd meg az okítást, vedd meg az értelmességet!” (Példabeszédek 23:23) Isten azt akarja, hogy fejleszd a képességeidet, és képezd magad úgy, hogy azzá az emberré válhass, amilyennek ő gondolt el téged.

Bármelyik alkalommal, amikor a pénzünket egy keresztény könyv megvásárlására adjuk ki, vagy olyan dologra használjuk fel, ami a növekedésünkben segít minket, Isten Növekedési Alapjába fektetünk be. Amikor a pénzünket arra fordítjuk, hogy elvégezzünk egy tanfolyamot, vagy, megtanulunk valamit, aminek segítségével azzá válunk, amivé Isten szeretné, hogy alakuljunk, a saját növekedésünkbe fektetünk be.  És Isten mosolyog, mert így a pénzünket megfelelő módon használjuk fel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mi tart téged vissza attól, hogy a személyiséged növekedésébe fektess be?
• A lelki életed területén milyen fejlődést szeretnél elérni ebben az évben? A kiadásaidban megmutatkozik, hogy mint keresztény, a szellemi növekedésnek adsz elsőbbséget?
• Ma milyen lépést fogsz megtenni annak érdekében, hogy a krisztusi jellem fejlődhessen benned?

*(Daily Hope by Rick Warren 2018.08.01.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása