Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus követése azt jelenti, hogy mindenkit szeretsz

2019. január 22. 03:00 - Anika Enikő

„A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, mindenben kitart.” (1Korinthus 13:7)

Mindenki felé azzal a szeretettel kellene közeledned, amivel Isten is közeledik feléd. Ez nem lehetőség vagy javaslat; hanem parancs: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (János 13:34)

Ha Krisztus követője vagy, akkor mindenkit szeretned kell – akár tetszik, akár nem –, ahogyan Krisztus is szeret téged. Ez azt jelenti, hogy teljesen elfogadod az embereket, feltétel nélkül szereted őket, teljességgel megbocsátasz nekik, és rendkívüli módon értékesnek tartod őket. Ha így szereted az embereket, akkor ez a kapcsolataid átalakulását fogja eredményezni!

A Biblia ezt mondja az 1Korinthus 13:7-ben ezt írja: „Az szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, mindenben kitart .”

Isten így szeret bennünket. Isten soha nem szűnik meg türelmesnek lenni veled. Isten soha nem szűnik meg hinni benned. Isten soha nem szűnik meg a legjobbat remélni az életedre. Isten soha nem adja fel veled kapcsolatosan. És ezek azok a dolgok, amiket Isten elvár tőlünk is, hogy mindenki mással így cselekedjünk.

„A szeretet türelmes.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet kiterjeszti a kegyelmet; és másoknak is kegyelmet kínálhatsz.

„A szeretet mindent hisz.” Ez a hitnek a kifejeződését jelenti; amikor azt mondod valakinek: – Bár, nehéz időket élünk, de mindig hinni fogok benned!

„A szeretet, mindent remél.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legjobbat várja. A legjobbat várod a házasságodtól, vagy a legjobbnál kevesebbel is beéred?

„A szeretet mindenben kitart.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legrosszabbat is elviseli. És azt is jelenti, hogy amikor ránézel valakire, mondhatod a következőt is: – Bármit mondhatsz rám, én akkor is szeretni foglak.

Ha szeretnéd megváltoztatni, átalakítani a kapcsolataidat, akkor mondd el ezt az imát Istennek:

„Drága Uram! Megvallom, hogy rendezetlenek a kapcsolataim; megtörtek és bonyolultak és gyakran beértem a legjobbnál kevesebbel. Átalakulásra van szüksége ezeknek a kapcsolatoknak! Kezd bennem a változtatást, Uram. Szabadíts meg a félelmeimtől, mert látom miként tesznek engem távolságtartóvá, támadóvá és követelőzővé. Szeretném odaadni a szívemet neked a mai naptól kezdve, és szeretném megtanulni, hogyan éljem az életemet a te szeretetedben, és hogyan teljesedjek be a te szereteteddel. Segíts nekem elfogadni másokat úgy, ahogy te is elfogadtál engem. Segíts, hogy feltétel nélkül szerethessek másokat, ahogyan te is feltétel nélkül szeretsz engem. Segíts megbocsátanom másoknak, amint te is megbocsátottál nekem, és segíts, hogy másokat értékesnek lássak, ahogyan te is értékesnek tartasz engem. Segíts, hogy kiterjesszem a kegyelmet, és hogy kifejezzem a hitemet a körülöttem élő emberek felé. Segíts, hogy a legjobbat várjam másoktól, és amikor a legrosszabb történik, segíts elviselni azt. Jézus nevében kérem ezeket. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása