Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Emberek mennybe jutására használd a pézed

2019. január 26. 03:00 - Erika1832

„Világi erőforrásaitokat más emberek javára és barátok szerzésére használjátok. És amikor ez az erőforrás elfogy, ők fognak üdvözölni titeket a mennyei örök otthonotokban.” (Lukács 16:9 NLT-fordítás)

befektetes-zold-1.jpg

A pénz legjobb felhasználási módja az, amikor embereket juttatunk vele a mennybe.

Sokak számára a Lukács 16:9 azért problémás igevers, mert nem értik. Jézus ezt mondja: "Világi erőforrásaitokat más emberek javára és barátok szerzésére használjátok. És amikor ez az erőforrás elfogy, ők fognak üdvözölni titeket a mennyei örök otthonotokban.” (NLT ford.).

Jézus azt mondja, hogy tegyünk ugyanúgy, mint az eszes szolga, aki barátokat szerzett, akikre később számíthatott. Nekünk is úgy kell felhasználnunk a pénzünk egy részét, hogy örök barátokat szerezzünk vele, akikkel örökké együtt leszünk a mennyben és akik üdvözölni fognak bennünket, amikor odaérünk.

Nem azt mondja, hogy a mennybe jutást megvásárolhatjuk, hiszen ez lehetetlen. Jézus ennek az árát a kereszten már kifizette. És azt sem mondja, hogy megvásárolhatjuk a megváltást, mert ez is lehetetlen. Az üdvösség ingyenes, kegyelemből fakadó ajándék.

Jézus azt mondja, hogy úgy használjuk a pénzünket, hogy olyan barátságokat építsünk, amelyek végig, az örökkévalóságban is megmaradnak. Amikor arra fordítjuk a pénzünket, hogy az emberek találkozzanak Jézussal, az örökkévalóságig érvényes barátságokat kötünk, és az örökkévalóságban fogjuk ennek jutalmát átvenni.

Egy nap meg fogsz halni. Képzeld el, hogy amikor a mennybe érsz, emberek százai fognak ott állni a bejáratnál, akik tapsolni és éljenezni fognak és ez mondják neked: „Már vártunk rád!  Mi azért vagyunk itt, mert te a pénzedet arra költötted, hogy a Jó Hírt elmondhassák nekünk. A barátaid vagyunk egy életre, sőt az örökkévalóságra, és tartozunk neked. Ha te nem erre költötted volna a pénzed, mi nem hallhattunk volna arról, hogy hogyan lehet a mennybe jutni.”

Ilyenekre szoktad költeni a pénzed? Van valaki, aki miattad fog a mennybe kerülni, mivel te erre költöd a pénzedet?

Amikor megveszel egy Bibliát és megajándékozol vele valakit, akinek még nincs Bibliája, akkor a mennyei kincseidet szaporítod. Amikor anyagilag egy olyan programot támogatsz, ami a Jó Hírt terjeszti a világ különböző tájain, szintén a mennyei kincseidet gyarapítod. Amikor anyagilag hozzájárulsz egy gyülekezeti ház építéséhez, akkor is mennyei kincseket gyűjtesz. Ez a legnagyszerűbb módja az anyagi eszközeid felhasználásának.

A pénzedet nem viheted magaddal, de azzal, hogy befekteted mások mennybe kerülésébe, mennyei kincseket szerezhetsz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Milyen olyan dolgokra költesz, amelyek az örökkévalósággal semmilyen kapcsolatban sincsenek?
• Kik azok a személyek, akikkel Isten körülvett téged, hogy megoszthasd a Jó Hírt?
• Milyen módon tudod a pénzedet befektetni, hogy örök barátságokat köss?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása