Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a legsötétebb völgyben is ott van veled

2019. február 07. 03:00 - gabormel

Még ha a legsötétebb völgyben is járok, nem fogok félni, mert szorosan mellettem vagy. Botod és pálcád megvéd, és megvigasztal engem. (Zsoltárok könyve 23:4, NLT)

 

840.jpg

 

Milyen dolgok aggasztanak? A gazdaság? Az egészséged? A számláid? A gyerekeid? Vagy a jövő miatt aggódsz? A mai világban rengeteg dolog miatt aggódhatunk, azonban Isten megígéri, hogy még a legnehezebb pillanataidban is melletted van.

 

A Bibliában közel 365 olyan igevers van, melyek azt mondják: „Ne féljetek!”. Isten egy „Ne félj!” üzenetet hagyott nekünk az év minden egyes napjára. Isten ezzel hívja fel a figyelmünket arra, hogy értsük meg az üzenetét, és ne féljünk! Érdekes, hogy majdnem minden alkalommal, mikor Isten valakivel beszélgetést folytat a Bibliában, az első dolog, amit mond az, az, hogy ne félj!

 

Miért? Azért, mert a bennünket ért fájdalmak és csalódások miatt gyakran arra a következtetésre jutunk, hogy Isten csak arra vár, hogy lesújthasson ránk, hogy elítéljen és megbüntessen minket. De ez egyszerűen nem igaz,. Ennek a legjobb bizonyítéka Jézus!

 

Amikor megértjük Isten kegyelmét és könyörületességét, akkor többé már nincs okunk félni a jövőtől. Isten nem akar megbüntetni. Jézus már lerótta a büntetést mindazért a rosszért, amit tettél, vagy valaha tenni fogsz. A kereszten fizetett a bűneidért. Szóval, ha valami rossz dolog történik, nem kell arra gondolnod, hogy Isten most büntet. Ehelyett inkább emlékezz erre: „Még ha a legsötétebb völgyben is járok, nem fogok félni, mert szorosan mellettem vagy. Botod és pálcád megvéd, és megvigasztal engem. (Zsoltárok könyve 23:4, NLT)

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

 

  • Milyen dolgok miatt vagy hajlamos aggódni? Hogyan válaszolhatsz a hiteddel ezekre az aggodalmakra?
  • Miért gondolják az emberek néha azt, hogy Isten bünteti őket? Hogyan segít a mai igevers abban, hogy ez nem igaz?
  • Amikor Isten valakivel beszélget a Bibliában, szerinted miért mondja gyakran azt, hogy „ne félj”? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása