Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy indok arra, hogy Isten miért vár irgalmasságot tőled

2019. február 09. 03:00 - daniella_89

"Isten megáldja az irgalmasokat, mert ők irgalmasságot nyernek" (Máté 5:7 NLT fordítás)

 

7689434-3x2-940x627.jpg

Jézus azt mondja a Máté 5:7-ben: "Isten megáldja az irgalmasokat, mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5:7 NLT fordítás).

Más szavakkal kifejezve, amit adsz, azt fogod kapni. Meg kell tanulnod irgalmasnak, könyörületesnek, kegyelmesnek lenni, ha szeretnéd Isten áldásait megtapasztalni az életedben.

De miért várja tőled Isten, hogy mutass irgalmat, megbocsátást, könyörületet, kegyelmet mások iránt?

Miért fontos, hogy irgalmas légy?

  1. Mert Isten irgalmas volt veled. Az Efézus 2:4-5 azt mondja: “Isten kegyelme olyan gazdag, és szeretete irántunk olyan hatalmas, hogy noha mi szellemileg halottak voltunk engedetlenségünkben, életet adott nekünk Krisztusban. Isten kegyelme miatt menekültetek meg." (TEV fordítás). Isten azt akarja, hogy add tovább azt a kegyelmet, amit tőle kaptál.
  2. Mert Isten parancsba adja, hogy irgalmas, megbocsátó légy. Szeretnél egy összegzést arról, hogy valójában miről is szól az élet? Íme: “Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: azt, hogy mindenképpen igazságot cselekedj, szeresd az irgalmasságot, és alázatosan járj Isteneddel." (Mikeás 6:8 GW fordítás)
  3. Mert a jövőben még több irgalomra lesz szükséged. Rengeteg hibát fogsz elkövetni a mostani és a mennybemeneteled közötti időben, és szükséged lesz Isten irgalmára, amikor ezeket megteszed. De nem kaphatod meg azt, amit te sem akarsz másoknak megadni. Jakab 2:13 azt mondja: “Irgalmasnak kell lenned másokhoz, különben Isten nem lesz irgalmas veled, amikor megítél téged. De az, aki irgalmasságot mutat, félelem nélkül állhat az ítélet elé. (NCV fordítás).
  4. Mert az irgalom örömöt hoz vagy örömet okoz. Máté 5:7 azt mondja, hogy Isten megáldja az irgalmasokat. Az "áldott" szó azt is jelenti, hogy "boldog", tehát minél inkább megtanulod és kimutatod könyörületességedet, annál áldottabb és boldogabb leszel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent "szeretni az irgalmat"?
  • Miként láttad meg Isten áldását, amikor meghoztad azt, a - néha nehéznek bizonyuló, de helyes - döntést, hogy irgalmas, megbocsátó leszel valakivel?
  • Gondolkozz el azon, hogyan tudtál volna irgalmas lenni másokkal - akikkel nem voltál az - a múlt héten! Mit gondolsz, ez milyen módon változtatta volna meg az adott helyzet végeredményét?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.02. Ford.: Robin85)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása