Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig jelen van, függetlenül attól, hogy hogyan érzel.

2019. február 18. 03:00 - gabormel

„Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, és meztelenül is térek oda vissza. Az Úr adta, és az Úr elvette. Legyen áldott az Úr neve!” (Jób 1:21, NIV fordítás)

88x_light-in-darkness1.jpg

Keresztény kisgyermekként Isten sok általa megerősített érzelmet ad neked, és gyakran válaszol a legéretlenebb énközpontú imáinkra azért, hogy tudassa veled létezését. Ahogy azonban hitben növekedsz, úgy fog elválasztani téged ezektől a függőségektől.

Isten mindenhatósága és jelenlétének kinyilvánítása két különböző dolog. Az egyik tény, a másik gyakran egy érzés. Isten mindig jelen van, még akkor is, ha nem tudsz róla, és jelenléte túl mélységes ahhoz, hogy azt pusztán érzésekkel mérni lehetne.

Igen, azt akarja, hogy érzékeld a jelenlétét, de jobban érdekli az, hogy bízz benne, mint az, hogy érezd Őt.  Hit által élünk, nem pedig a látással vagy az érzéseinkkel.

Azok a helyzetek, amelyek a hitedet megpróbálják, leginkább azok az idők lesznek, amikor úgy érzed, hogy az életed darabjaira hullik, és Istent sehol sem találod. Ez történt Jóbbal is. Egyetlen nap alatt mindent elvesztett – a családját, az üzletét, az egészségét és minden vagyonát  és ezt követően 37 fejezeten keresztül Isten semmit sem szólt.

Hogyan dicsérd Istent, ha nem érted, hogy mi történik az életedben és Ő csendben van? Hogyan maradsz Vele kapcsolatban kommunikáció nélkül válság idején? Hogyan tartsd szemed Jézuson, ha könnyekkel van tele? Azt teszed, amit Jób tett: „Azután földre borult, imádkozott, és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, és meztelenül is térek oda vissza. Az Úr adta, és az Úr elvette. Legyen áldott az Úr neve!” (Jób 1:20-21, NIV fordítás)

Mondd el pontosan Istennek, hogyan érzel! Öntsd ki Neki szívedet! Adj ki magadból minden érzést, ami benned van! Jób is ezt tette, mikor ezt mondta: „Nem tudok csendben maradni! Dühös vagyok és keserű. Beszélnem kell!" (Jób 7:11, GNT fordítás)

Kiáltott, mikor úgy tűnt, hogy Isten távol van: „Ó ifjú korom napjai, mikor Isten bensőséges barátsága megáldotta házamat” (Jób 29:4 NIV fordítás)

Isten kezelni tudja a kétségedet, a dühödet, a félelmedet, a fájdalmadat, az összezavarodottságodat és kérdéseidet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki az a személy, akihez mégy, mikor az élet túl nehéz? Mit mondasz nekik, amit Istennek is el kell mondanod?
  • Amikor nehézségeken mégy keresztül, milyen az Istenbe vetett hited kívülről nézve?
  • Istent miért érdekli jobban a hited, mint az érzéseid?

"(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása