Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten csodálatos kegyelme

2019. február 25. 03:00 - magyarosijulia

„[Isten] tudja, hogy miből készültünk, Ő emlékezik, hogy por vagyunk.” (Zsolt 103:14 GNT fordítás)

A bukásaid nem lepik meg Istent.  Számít ezekre. Ő tudja, hogy miből készültünk – mert Ő alkotott minket.

A Biblia ezt írja: „[Isten] tudja, hogy miből készültünk, Ő emlékezik, hogy por vagyunk.” (Zsolt 103:14 GNT fordítás).

Isten nem vonja meg az irántad való szeretetét amikor elrontod a dolgokat. A Biblia központi üzenete a következő: Isten nem azért szeret, aki vagy és amit tettél, hanem azért szeret, aki Ő és amit Ő tett. Isten teremtett téged, és Ő szeret téged. Ehhez nem férhet kétség. Nem tehetsz semmit, hogy Isten jobban szeressen, de nem tehetsz semmit azért sem, hogy kevésbé szeressen. Ugyanannyira szeret a jó napjaidon is, mint a rossz napokon. Az Ő szeretete nem a teljesítményeden alapszik.

A Bibliában van egy szó erre: kegyelem. És ez hihetetlenül csodálatos! Isten rád néz és ezt mondja: 'Eldöntöttem, hogy szeretlek! És nem tehetsz semmit, hogy ne szeresselek!' Még akkor is, amikor rettenetesen rosszak vagyunk, Isten nem szűnik meg szeretni. Ez valóban csodálatos kegyelem! Amikor felfogod, hogy Ő milyen kegyelmes, már nem nyomaszt annyira, hogy elbuktál, és magabiztosan tudsz továbblépni.

Lehet, hogy már többször mentél Istenhez bocsánatért ugyanazzal a problémával. Lehet, hogy kételkedsz, hogy megérdemled az Ő szeretetét és kegyelmét (ezt most leszögezhetjük, hogy nem érdemled meg). Talán biztos vagy abban is, hogy Isten már belefáradt a sok változási kísérletedbe (nem, Ő nem fáradt bele).

Istent soha nem fárasztja a veled való beszélgetés. Ő soha nem túl elfoglalt. Bármennyiszer fordulsz hozzá bocsánatért, Ő kitárt karokkal vár rád!

Lehet, hogy egy olyan otthonban nőttél fel, ahol a feltételekhez kötött szeretet volt a természetes. Lehet, hogy a szüleid szeretete a tanulmányi, sport vagy egyéb eredményeidnek volt a függvénye. Amikor bármelyik területen csődöt mondtál, úgy érezted, hogy elveszítetted a családod szeretetét.

Megnyugodhatsz, Isten nem ilyen módon bánik veled!

A Biblia ezt írja: „[Isten] eltörölte az adósságunkat, amelyben fel voltak írva azok a törvények, amiket nem sikerült betartanunk. Ő elvette azt a törvényekkel kapcsolatos feljegyzést és odaszegezte a keresztre. (Kolossé 2:14, NCV fordítás)

A keresztyén élet nem hibák nélküli élet, viszont lehet bűntudat nélküli élet! Isten megérti a bukásaidat – de Ő mindezek ellenére is szeret!

Ez Isten csodálatos kegyelme.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen érzés, ha arra gondolsz, hogy Isten a bukásaid ellenére is szeretet?
  • Hogyan befolyásolja más emberek hibáihoz és bukásaihoz való viszonyulásodat az, ahogy Isten a te hibáidhoz és bukásaidhoz viszonyul?
  • Kivel tudnád megosztani Isten csodálatos kegyelmének a jó hírét?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása