Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Aggodalmaid közepette is add Istennek az első helyet

2019. március 09. 03:00 - gabormel

„Mennyei Atyátok már jól tudja, hogy ezekre szükséged van, és megadja neked, ha első helyre helyezed Őt az életedben és akarata szerint élsz.” (Máté 6:32-33, TLB fordítás)

aggodas_testi_tunetek_n.jpg

Akárhányszor aggódsz valami miatt, az életed azon részét tárod fel, ahol még nem adtad át az első helyet Isten számára. Az életed minden azon területe, ahol nem Isten irányít, a bizonytalanság és az aggodalom forrása lesz.

Üdvözöld Jézust a házadban! Adj Neki hozzáférést a nappalihoz, a hálószobához, a konyhához és életed minden szobájához! Ő már tudja, mi van ott. Valójában Isten jobban ismeri a szükségeidet, mint te saját magad. Szükséged van rá, még ha nem is tudod. Bármikor, amikor szükséged van Istenre, nem fogod meglepni Őt. Nem fogja ezt mondani: „Sosem láttam, hogy ez jön!”

„Mennyei Atyátok már jól tudja, hogy ezekre szükséged van, és megadja neked, ha első helyre helyezed Őt az életedben és akarata szerint élsz.” (Máté 6:32-33, TLB fordítás)

Amikor Jézus Krisztust életed minden területén az első helyre sorolod be, egyszerűsödik a prioritásod, és sokkal kevésbé fogsz aggódni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Rick lelkész a mai áhítatban a bizonytalanságról tett említést. Milyen más érzelmek lehetnek még az aggodalom velejárói?
  • Vannak olyan dolgok az életedben, amit Istennél is jobban szeretsz, még akkor is, ha jó dolgokról van szó?
  • Hogyan válnak számodra az aggodalom forrásaivá azok a dolgok? Ha azok nem az aggodalom forrásai, miért gondolod így?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása