Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha haladni szeretnél, tanulj meg lenyugodni!

2019. március 13. 03:00 - Erika1832

„Értelmetlen oly keményen reggeltől késő estig dolgoznotok, attól tartva, hogy éhen fogtok halni, mert Isten azt akarja, hogy az ő szerettei  megkapják az őket megillető pihenést." (Zsoltárok 127:2 TLB fordítás)

pihenes01.jpg

Amikor a Saddleback Gyülekezetet elkezdtük létrehozni, napi 18 órát dolgoztam. A feleségem, Kay hetente kétszer főzött a testvérekre, és látta vendégül őket az otthonunkban. Az első két évben így legalább egyszer a gyülekezetünk minden tagja megfordult nálunk. Az első év utolsó vasárnapján, amikor felálltam az összejövetelen, hogy elmondjam a prédikációt, elájultam. Kimerültem fizikai, érzelmi, lelki, szellemi értelemben egyaránt. 

Az ezt követő évben, Isten megtanított néhány dologra az egyensúllyal kapcsolatban, amit attól kezdve a mai napig is, újra és újra tanulok. Ezt tanultam meg: Isten nem egyszerre adja oda a megígért áldásokat. Lehet, hogy nem állunk még készen ezek elfogadására vagy túl sok számunkra, hogy elhordozzuk, mert még nem értünk meg rájuk. Lehet, hogy Isten az áldásait lépésről lépésre akarja odaadni, ahogy növekszünk.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 127:2-ben: „Értelmetlen, oly keményen reggeltől késő estig dolgoznotok, attól tartva, hogy éhen fogtok halni, mert Isten azt akarja, hogy az ő  szerettei megkapják az őket megillető pihenést." (TLB fordítás)

Amikor összeestem a gyülekezetben, rájöttem, hogy a pihenés figyelmen kívül hagyása éretlenség. Ne feledjük, hogy Róma sem egy nap alatt épült fel, sem az egyház, és semmi más sem a világon.

Mialatt Isten a dolgaidat előre viszi, téged is előrevisz. Miközben Isten a gyermekeidet növeszti, téged is növeszt. Míg Isten a karrieredet fejleszti, téged is fejleszt. Ahhoz, hogy növekedj, meg kell tanulnod Isten jóságában nyugodni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi az oka, hogy túlterhelt vagy otthon, az iskolában és a munkahelyen?
  • Hol van a hangsúly, amikor túl sok munkád van?
  • A napi beosztásodat alapul véve, mit részesítesz előnyben ezek közül: a napi feladataid befejezését vagy a szellemi növekedésedet? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren (2019.03.06.)

Szólj hozzá!
Címkék: pihenés nyugalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása