Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit teszel, amikor hibáztál?

2019. március 22. 03:00 - ReveSz

"Isten eltörölte az adósságot, amely felsorolt minden általunk be nem tartott szabályt. Elvetette azt és felszegezte a keresztre."
(Kolossé 2:14, NCV fordítás )

manonbeach-free2.jpg

Te is és én is időnként elrontunk dolgokat. A keresztény élet egy bűntudattól szabad élet, de nem hibák nélküli élet.

A Biblia sosem rejti el ezt az igazságot. Fájdalmasan őszinte a hithősök által elkövetett bűnökkel kapcsolatban. Isten megmentette a földet egy árvíz után egy férfin keresztül, akit Noénak hívtak, aki aztán leitta magát, meztelenre vetkőzött és teljesen elrontotta a dolgokat. Mózes Izrael gyermekeit a Vörös-tengeren keresztül a szabadságba vezette, mégis a dühe távol tartotta az ígéret földjétől. A Biblia elmeséli Dávid király történetét is, aki Isten szíve szerint való férfi volt, de aki aztán házasságtörő lett és megtervezte a megölését a nő férjének, hogy ne fedjék fel a bűnét.

Isten tisztában van a gyengeségeinkkel. Ha Isten csak tökéletes embereket használt volna, akkor a Biblia elég rövid könyv lenne. Neki valójában van megoldása a hibáinkra: a kegyelem.

A Biblia ezt mondja:  "Isten eltörölte az adósságot, amely felsorolt minden általunk be nem tartott szabályt. Elvetette azt és felszegezte a keresztre." (Kolossé 2:14, NCV fordítás).

Ha megnézed a Szentírásban ezeket a történeteket a hithősök bukásairól, tiszta képet kapsz. Te is és én is - csakúgy, mint a bibliai hithősök - Isten kegyelmének győztesei vagyunk. Az elsődleges tanúbizonyság, amit a világ felé teszel nem az a sok nagyszerű dolog, amit Istenért végzel, hanem az, hogy mit csinálsz, amikor hibáztál vagy bűnbe estél. Búslakodsz, vagy határtalan örömödet leled Isten kegyelmében?

Az emberek olyan Istennel akarnak találkozni, aki a hibákat diadallá változtatja. Olyannal, aki át tudja formálni a megtört életeket.

Nem csak a megbocsátás a része Isten fantasztikus kegyelmének, hanem az az erő is, amit az újrakezdéshez  ad nekünk.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi a jelentősége annak, hogy a keresztény élet egy bűntudattól szabad élet, de nem hibák nélküli élet?
  • Hogyan láttad már azt, hogy Isten egy hibádat vagy bukásodat használta fel arra, hogy megmutassa a világnak az Ő erejét és nagyságát?
  • Mondj példát egyéb történetekre a Bibliából, amelyek a kegyelem győzelmét mutatják. Miért különlegesek vagy érdekesek ezek a történetek számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása