Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd, hogy a körülményeid vezessenek!

2019. március 24. 03:00 - Erika1832

„Az a vágyam, hogy megtegyem az akaratodat, szívemben van a törvényed.”(Zsolt. 40:8. NIV-fordítás)

Ha szeretnéd megismerni Isten akaratát, abba kell hagynod, hogy a körülményid vezessenek!

Lehet, hogy most a fejed vakarod, és így gondolkodsz: "Álljunk csak meg egy szóra, –  hát nem Isten irányítja a körülményeimet?" De igen, Isten akarja irányítani a körülményeidet, de soha ne hagyd, hogy  csak a körülményid vezessenek!

Vegyük például Jónás esetét. Isten azt mondta neki, hogy menjen el Ninivébe és prédikáljon ott. Jónás azt válaszolta Istennek, hogy nem megy, ráadásul homlokegyenest az ellenkező irányba indult el. Itt a körülmények ezek voltak: a kikötőben ott horgonyzott egy hajó, amely Tarsisba készült. Jónásnak volt pénze a jegyre. A fedélzeten volt számára hely, hogy az utazókhoz csatlakozzon. Minden készen állt arra, hogy Tarsisba utazzon, ezért könnyen így gondolkozhatott: "Biztos, hogy ez Isten akarata!" De, mint kiderült, ez óriási tévedés volt! Nem bízhatunk csak a körülményekben!

A Biblia tele van olyan példákkal,  amikor a körülmények ígéretesnek tűnnek, és mégis  katasztrófához vezetnek.

Az Apostolok Cselekedeteinek 27. részében Pált, mint foglyot Rómába viszik. A hajója indulását megelőző éjszaka Isten imádkozás közben szólt Pálnak, hogy a hajójuk egyenesen egy vihar felé tart. Pál így szólt a tengerészekhez és a kapitányhoz: "Férfiak, úgy látom, hogy utunk katasztrofális lesz, és nagy veszteséget okoz a hajónak, a rakománynak, valamint a saját életünknek is.” (Ap. Csel. 27:10. NIV-fordítás)

Sajnos, a körülmények miatt, a férfiak nem hallgattak Pál figyelmeztetésére: "Amikor a déli gyenge szél kezdett fújni, úgy gondolták, hogy elhatározásuk szerint tesznek … Aztán nagyon erős „Északkeleti” nevű szél fújt velünk szembe a sziget felől. A szél nem engedte, hogy szembe menjünk vele és így hagytuk, hogy a szél sodorjon minket … Alig bírtuk a mentőcsónakot megtartani." (Ap. Csel. 27: 13-16. CEV-fordítás)

Ez a története sok hívőnek is, akik a körülményekben bíztak. A körülmények jónak tűntek, de katasztrofálissá váltak.

A körülmények rossz irányba vezethetnek. Tévesen értelmezheted őket, indok nélkül bízhatsz bennük, és a Sátán is manipulálhatja őket. Tehát mindig ellenőrizd le a körülményeket Isten Igéjével.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Gondolj arra, amikor azt hitted, hogy bizonyos körülmények nyitott ajtót jelentettek számodra? Megerősítették ezek a körülmények Isten akaratát, vagy ellenkezőleg?
• Miért könnyebb, Isten Igéje helyett a körülményeinkre hallgatni?
• Hogyan használhatja Isten a körülményeid, hogy segítsen irányt mutatni arra, hogy merre haladj?

*(Daily Hope by Rick Warren 2019.03.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása