Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jósága örökké tart

2019. április 01. 03:00 - Erika1832

"Az Úr házában lakozom  örökké.” (Zsolt. 23:6, NIV fordítás)

 heaven4.jpg

Az Isten jóságából fakadó minden előnyből egy az utolsó a földi életen túlra mutat. A 23. Zsoltár utolsó  verse  Isten jóságának végső példáját mutatja be: „Az Úr házában lakozom örökké.” (Zsolt. 23:6, NIV fordítás)

Ami azt jelenti, hogy nem kell félni a haláltól, mert a halál nem a vég. Isten a legjobbat a végén adja. Még akkor is, ha kemény az élet itt a földön, ha megkéred Jézus Krisztust, hogy mentsen meg, akkor az Úr házában fogsz lakni örökké, ahol nincs több bánat, nincs több szenvedés, nincs több bűn, nincs több betegség, nincs több szomorúság, nincs több probléma, nincs több fájdalom, és nincs több stressz. A Menny hihetetlen. Isten dicsősége vár ott rád.

„Kegyelem által lettetek megmentve. És Isten feltámasztott minket Krisztusban, és ültetett minket a mennyekbe vele együtt a Krisztus Jézusban, a mennyei birodalomba, annak érdekében, hogy az elkövetkező korokban  megmutathassa az ő kegyelmének páratlan gazdagságát, melyet bemutatott az ő hozzánk való jóságában a Krisztus Jézusban." (Efézus 2:5-7.)

Mindent, amit eddig a filmekben a mennyről láttál, valószínűleg hamis. Először is a Menny nem nirvana, vagy egy álom, vagy egy metaforikus kép A Menny egy fizikai hely, és nem egy létállapot. Egy állandó helyet, ami örökké fog tartani. És csak Isten családja számára van fenntartva.

És a Menny nem unalmas! A Jelenések 21. részében egy bepillantást nyerünk a Mennybe, amiből kiderül, hogy nem csak úgy elvegetálnak, és nem csinálnak semmit az örökkévalóságban. Egy csomó dolgot csinálsz itt a Földön, amit a Mennyben is csinálni tudsz majd. Képes leszel az étkezésre, de nem fogsz hízni, aludni is tudsz majd a Mennyben, beszélgetni a többiekkel, közösségben lenni velük, imádkozni, énekelni, – csak hogy néhány dolgot említsünk.  A Menny a számodra készült.

Két olyan dolog van, amit itt a Földön teszel, de a Mennyben nem fogod. A Mennyben nincs bűn, ezért nem tudsz majd Krisztus szeretetéről és megbocsátásáról egy hitetlennek tanúbizonyságot tenni, mivel ott csak Isten gyermekei lesznek. Éppen ezért van, hogy ha egyszer már hívővé váltál, Isten nem visz téged azonnal a Mennybe. Azt akarja, hogy add tovább a megváltás és a kegyelem jó hírét. Az egyetlen ok, ami miatt a mennybe kerülsz, mert volt valaki, aki beszélt veled az evangéliumról. Most rajtad a sor, hogy mond el másoknak is.

Olyan sok minden van a Mennyben, amit várhatunk. Istent fogjuk imádni örökké. Egyesülhetünk azokkal, akik szeretik Jézust. Elnyerjük a jutalmunkat a hitünkért, a reményünkért és a szeretetünkért. Olyan munkát fogunk végezni, amit szeretünk.

Milyen döbbenetes ígéret. Isten milyen jó!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Ki osztotta meg veled a kegyelem és irgalom jó hírét?  Te kivel osztottad meg a jó hír? 
• Mit adott Isten neked ebben az életben? Mik a te talentumaid? Hogyan használhatod ezeket az ő dicsőségére? 
• Van bakancslistád? Szerinted a listádon szereplő dolgok összehasonlíthatók majd azokkal, amiket a Mennyben fogsz megtapasztalni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása