Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fogadd el Krisztust, ahogy Ő is elfogadott téged

2019. április 08. 03:00 - Anika Enikő

"Azért fogadjátok el egymást, miképpen Krisztus is elfogadott titeket, hogy ez dicsőségére legyen Istennek." (Róma 15:7, NIV fordítás)

 

 

Isten elfogad bennünket  rendezetlen életünk, tisztátalan indítékaink és idegesítő viselkedésünk ellenére is. Az egyik módja annak, hogy Isten szeretetét tükrözzük és dicsőséget szerezzünk a nevének az, hogy elfogadjuk egymást, ahogyan Isten is elfogad minket. Ez azt jelenti, hogy elfogadjuk mások beszólásait és túlnézünk a hibáikon, hogy azt az egyént lássuk az emberekben, akik szintén Isten képmására lettek teremtve.

Ahhoz, hogy Jézushoz hasonlóvá válj, szükséged van egy házicsoportnak vagy kisebb közösségnek a segítségére. Isten úgy tervezett bennünket, hogy szellemi és lelki fejlődésünket mások segítségével érjük el. Például nem tanulhatunk meg másokat szeretni, ha egyedül vagyunk. Meg kell tanulnunk, hogyan fogadjuk el egymást feltételek nélkül, hiszen Krisztus is feltétel nélkül elfogad minket.

A Biblia ezt mondja: "Azért fogadjátok el egymást, miképpen Krisztus is elfogadott titeket, hogy ez dicsőségére legyen Istennek." (Róma 15:7, NIV ford.).

Ez az elfogadás minden házicsoportot és kisebb közösséget biztonságossá tesz, vagyis egy olyan hellyé, ahol az emberek nem félnek elmondani félelmeiket és kételyeiket vagy megosztani nehézségeiket, és ahol maradandó változások történnek az emberek életében.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múltban történt mely események nehezítik meg számodra, hogy elhidd, hogy Isten elfogad téged?
  • Mit gondolsz, az emberek valószínűsíthetően miért az után változnak, hogy elfogadták őket, és nem az előtt?
  • Mi lenne az, amit a legnehezebben tudnál elmondani másoknak egy kis közösségben? Kérd Istent, hogy segítsen ledönteni a falakat, hogy sebezhetőnek és őszintének láthassanak.

 

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása