Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megszabadulni a meg nem bocsátásból

2019. április 26. 03:00 - ReveSz

„Az egyik meghal ereje teljében, minden gondtól mentesen és nyugodtan.... A másik pedig meghal keserű lélekkel, mert sosem élvezett semmi jót." (Jób 21:23 NIV fordítás)

1_awzylekketa96vfkdawtpw.jpeg

Isten lehetőségeket fog eléd helyezni, ajtókat, melyeket csak te tudsz kinyitni. Viszont nem fogsz tudni átmenni rajtuk, ha a meg nem bocsátás kikötőjében vagy. A meg nem bocsátás egy börtön.

Hadd osszak meg egy történetet, ami élénken bemutatja ezt.

1979 karácsony estéjén, amikor Danny Duchene tinédzser volt, megtudta, hogy szüleit letartóztatták kokain csempészésért és egy mexikói börtönbe kerültek. Ez a hír félelemmel és haraggal töltötte el őt. Kocsijával behajtott egy üres parkolóba és keményen bedrogozott. Amikor rájött, hogy a drogok ideiglenes megkönnyebbülést adnak a fájdalomtól, elszántan fogyasztott drogokat minden nap.

Ahogy nőtt a függősége, úgy nőtt a haragja és a keserűsége is, és egyre veszélyesebb döntéseket hozott, míg egy nap belekerült egy bűncselekménybe, ahol két ember haláláért volt felelős.

Álmában sem gondolta volna Danny, hogy a börtön lesz a szabadulásának a helye. Mielőtt kétszeres életfogytiglanra ítélték volna, Danny átadta az életét Krisztusnak. Végül, a Celebrate Recovery függőket segítő program által, Danny megtanult bocsánatot kérni és megbocsátani – saját magának és a szüleinek.

2014 karácsony estéjén, 35 évvel a szülei börtönbe kerülése után, Danny kiszabadult a börtönből, és lelkipásztor lett a Saddleback gyülekezetben. Ma, – több mint három évtizeddel azután, hogy azt hitte, hogy egész hátralévő életét börtönben kell töltenie –, elítélteknek segít országszerte reményt és gyógyulást találni Jézus Krisztusban.

Mielőtt be tudott volna lépni a lehetőségek ajtaján, Danny ki kellett jöjjön a keserűség börtönéből.

A Biblia ezt írja: „Az egyik meghal ereje teljében, minden gondtól mentesen és nyugodtan... A másik pedig meghal keserű lélekkel, mert sosem élvezett semmi jót." (Jób 21:23 NIV fordítás).

Te választasz: kitarthatsz a meg nem bocsátás és a keserűség mellett, vagy megtapasztalhatod az az életet, amire Isten hívott el téged! Mindkettőt nem lehet!

Lehet, hogy azt gondolod, hogy aki téged megbántott, nem érdemli meg a bocsánatodat. Igazad van – de te sem érdemelsz megbocsátást!

Az Efézus 4:32 ezt írja: „Legyetek kedvesek és jószívűek egymás iránt, bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban." (NIV fordítás).

A megbocsátás nem könnyű. De ez az egyetlen útja annak, hogy belépj abba az életbe, amit Isten szán neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hatással volt a keserűség vagy a meg nem bocsátás az életedre?
  • Mikor a legnehezebb megbocsátani másoknak?
  • Ki az a személy, akinek most meg kell bocsátanod? Mi tart vissza ettől? Mi az az egy lépés, ami már a megbocsátás felé vinne ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása