Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáldja azokat, akik naponta találkoznak vele

2019. április 29. 03:00 - Erika1832

„Boldog az az ember, aki hallgat engem, az én ajtóim előtt vigyáz minden nap, és az én kapuim előtt várakozik." (Példabeszédek 8:34, NIV-fordítás)

Szeretnéd tudni, hogy mi az, amit naponta megtehetsz, és biztosan Isten áldásába vezet téged?

Tölts időt Istennel!

Isten megáldja azokat, aki naponta találkoznak vele.

A Biblia ezt mondja: „Boldog az az ember, aki hallgat engem, az én ajtóim előtt vigyáz minden nap, és az én kapum előtt várakozik.” (Példabeszédek 8:34., NIV-fordítás)

Nem kell órákat tölts Istennel minden nap, de arra igencsak szükséged van, hogy 10 vagy 15 percet legyél vele minden nap, ezért írd föl a naptáradba, és szánd oda az idődet, mert érdemes.

Mit csinálj a napi találkozásokkor? Ülj nyugodtan, és hagyd, hogy Isten szóljon hozzád, olvassad a szavát. Olvass el újra olyan üzeneteken mint amilyen ez a mai is. Imádkozz az életedben történő dolgokért, és azon személyek életében történőkéért is, akik fontosak neked. Beszélgess Istennel úgy, ahogy a barátoddal szoktál – mivel a barátja vagy.

De mindenek előtt, ezek a találkozások a hallgatásról szólnak. Hagyd, hogy Isten szóljon hozzád.

Lényegtelen, hogy a nap melyik szakában vagy együtt Istennel, reggel, délután vagy este. Az a fontos, hogy vele töltsd azt az időt, váljon bevett szokásoddá, hogy Istennel együtt legyél.

Isten meg fogja áldani, hogy az idődet vele töltöd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a véleményed, hogyan befolyásolta az életedet, amikor rendszeresen együtt voltál Istennel, vagy milyen hatással volt ennek a hiánya?
  • Szerinted melyik napszak a legalkalmasabb az Istennel való együttlétre: reggel, délután vagy este? Miért?
  • Mi tart vissza attól, hogy rendszeressé tedd, hogy minden nap Istennel tölts valamennyi időt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása