Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó döntések mindig összhangban vannak Isten szavával

2019. május 30. 03:00 - ReveSz

"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága."  (Zsoltárok 119:105, Új fordítás)

paff_090817_mantwithlantern-609x419.jpg

Mikor egy döntést kell hoznod, az első és ideális kérdés magadtól ez: " Összhangban van-e a döntésem Isten igéjével?"

El kell döntened, hogy mi alapozza meg az életedet. Az igazán lényeges választás ez: Isten szava vagy a világ. Mire helyezed az alapod, Isten szavára vagy az emberek szavára?

Ha az életed a közkedvelt véleményekre alapozod, mindig elavulttá válsz, mert az minden nap változik. Ami tegnap még jó volt ma már nem az, és ami ma jónak számít holnap már nem lesz az. Ha az életedet a világi kultúrára, a politikai gondolkodásra vagy közvélemény-kutatásra alapozod, küszködni fogsz az életben mert egy bizonytalan alapra építkezel.

Viszont, ha az alapod Isten szavára épül, az igazság sosem változik. Az igazság mindig igaz lesz. Így ha Isten mondott valamit ami 10.000 éve rossz volt, az 500 éve is rossz volt, az rossz ma is, és rossz lesz 1000 év múlva is. Nem érdekes mit mondanak a közvélemény-kutatások, a politika vagy a média. Ha Isten azt mondja valamire hogy rossz, akkor az rossz. Mindig is az volt, és mindig is az lesz. Ha Isten  azt mondja valamire, hogy jó, akkor az jó. Ez szilárd alap!

Isten megannyi törvénnyel ruházta fel az univerzumot - fizikai, erkölcsi és szellemi törvényekkel. Isten az univerzumot ezen törvényekre alapozva alkotta meg, mert ezek a törvények mind a te javadat szolgálják. Mikor figyelembe veszed ezt az alapelveket, sikerrel jársz. De ha ezeket elutasítod, engedetlen leszel, figyelmen kívül hagyod és lázadsz Isten elveivel szemben, te leszel az, aki megsérül.

Nem tudod Isten törvényeit megsérteni. Te sérülsz meg miattuk! Ha felmegyek egy épület tetejére és onnan leugrok, nem sértem meg a gravitáció törvényét, én sérülök meg. Mindez igaz az erkölcsi és szellemi törvényekre is. Nem lehetsz tiszteletlen Istennel következmények nélkül. Elkerülhetetlen, hogy ne legyenek következményei. Bármikor megsérted Isten elveit, bajt hozol magadra. 

Mindezeket tudva, lehetsz biztos döntésedben. Ha Isten azt mondja valamire, hogy az jó, akkor tedd meg. Viszont ha valamira azt mondja, hogy nem, akkor ne tedd.

"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága."  (Zsoltárok 119:105, Új fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Hogyan próbál meggyőzni a társadalom téged arról, hogy az igazság szubjektív?
  • Hogyan ismerhetnéd meg jobban a Bibliát, hogy jobb alapon hozhass döntéseket?
  • Hogyan tapasztaltad meg a szabadságot, mikor engedelmeskedtél Isten törvényeinek és vezetésének az életben?

*(Daily Hope by Rick Warren 2019.05.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása