Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A félelem tart vissza?

2019. június 04. 03:00 - Ivanyina Krisztina

“Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.“ (Efézus 2:10)

374633_920087428_big.JPG

Mi tart vissza attól, hogy a legjobbat hozd ki magadból? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy az légy, akivé Isten teremtett? A félelem. Mi tart vissza attól, hogy olyan örökséget hagyj hátra, amely az örökkévalóságban is tart? A félelem.

Háromfajta félelem van, amely távol tarthat attól, hogy fejleszd a tálentumaidat és beteljesítsd a célodat:

Az önmagadban való kételkedés - Az embereket ez börtönbe zárva tartja, így ők képtelenek fejleszteni a bennük lévő lehetőségeket és adottságaikat. Ez valójában a bukástól való félelem. Pedig a bukás nem a vég! Igazából a bukástól való félelem rosszabb, mint maga a bukás. A bukás lehet jó is, hiszen megmutatja, hogy mi az, ami nem működik, és így növekedni tudunk.

Ne engedd, hogy az önmagadban való kételkedés lebénítson. Inkább próbálkozz valami nagyot elérni és bukj el, minthogy ne tegyél semmit, csak sikeres maradj!

Az aggódás - Ha amiatt aggódsz, hogy mások mit gondolnak rólad, akkor semmit sem csinálhatsz az életben. Csak azt kell tenned, amit Isten mond. Ez minden, amiért felelősséggel tartozol. Nem arra vagy elhívva, hogy a legjobb legyél a világon, hanem arra, hogy a legjobb légy abban, amire Isten teremtett.                          

Az önsajnálat - Két tanítvány volt, akik látványosan kudarcot vallottak. Péter és Júdás mindketten megtagadták Jézust, de mindketten másképpen reagáltak a bukásra. Júdás teljes reménytelenségében és kétségbeesésében felakasztotta magát. Péter viszont keserűen sírt, nagyon sajnálta, amit tett, majd megbánta, és arra kérte Istent, hogy bocsásson meg neki, utána pedig erőt vett magán és újra szolgálta Istent. Majd néhány héttel később, püskösdkor, Jeruzsálemben prédikált, amelynek hatására 3000 ember hívővé lett – és megalakult az egyház. Isten használhatott volna bárki mást erre, de Ő mégis azt az embert  használta, aki a legnagyobb kudarcot vallotta. Ez azt jelenti, hogy van hely számodra is Isten családjában!

Ahelyett, hogy félelemben élnél, hidd el azt, amit Isten az Efézus 2:10-ben mond: “Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.“ 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az életed milyen területén aggódsz mások véleménye miatt? Hogyan tart vissza az önmagadban való kételkedés attól, hogy a legtöbbet kihozd a benned lévő lehetőségekből és tehetségedből?
  • Miért félünk annyira a bukástól?
  • Milyen kudarc akadályoz abban, hogy elérd, ami lehetnél? Mit gondolsz, milyen célja van Istennek ezzel a kudarccal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.28.)

Szólj hozzá!
Címkék: kudarc félelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása