Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit gondolsz, miért nincs időd?

2019. június 05. 03:00 - gabormel

„A Béke Istene… megadja mindazt, amire szükséged lehet, hogy teljesítsd akaratát.” (Zsidóknak írt levél 13:20-21, TLB-fordítás)

1525208_570526823034082_431575956_n.jpg

A „használni vagy elveszíteni” általános alapelv. Ha nem edzel, az izmaid kisebbek lesznek. Ha nem fekteted be a pénzed, el fogod veszíteni. Ha nem tanulod meg az elmédet használni, egyre tompább és tompább lesz ahogy öregszel. Ha tehetséges vagy valamiben, de nem gyakorlod, el fogod veszíteni a tehetséged.

Ennek az ellenkezője is igaz. Ha használod, még többet kapsz. Ha használod az izmaidat, nagyobbak lesznek. Ha fogsz egy kis pénzt, és okosan fekteted be, több lesz, szaporodik!

A Zsidóknak írt levél 13:20-21-ben az alábbi olvasható: „A Béke Istene… megadja mindazt, amire szükséged lehet, hogy teljesítsd akaratát.” (TLB-fordítás).

Miből van többre szükséged az életedben? Több energiára, időre, pénzre vagy tehetségre?

Ez a titka: bármiből is többre van szükséged, vegyél egy keveset, és kezdd el használni úgy, hogy azzal másoknak önzetlenül szolgálsz. Utána nézd, ahogy Isten megsokszorozza. Most lehet, hogy ezt mondod: „Nincs időm arra, hogy másokat szolgáljak, vagy hogy másoknak segítsek... Nincs már több időm, hogy mindent megtegyek, amit tennem kell... Hogyan tudnék még bármi mást tenni?...”

Mit gondolsz, miért nincs időd? Isten soha nem akarta, hogy minden idődet csak magadra fordítsd. Miért adna több időt, ha csak magadra fogod fordítani?

Ez olyan, mint a tized elve, amikor mindannak, amit csinálsz, tíz százaléka visszakerül Istenhez. Miért? Mert ha a tíz százalékot visszaadod Istennek, akkor Isten azt teszi, hogy a maradék kilencven százalék több mindenre lesz elég, mintha mind a száz százalékot megtartottad volna magadnak. Ez érvényes az idődre, a tehetségedre és minden másra is az életedben.

Ha nem használod, elveszíted. És ha befekteted, több lesz, mint amennyid van. Figyelj, és nézd meg, hogy amikor az idődet, a pénzedet és a tehetségedet használod, Isten hogyan ad meg mindent számodra, amire csak szükséged van – és még többet – azért, hogy teljesítsd akaratát.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan sokszorozta meg Isten az időd, a pénzed vagy a tehetséged, amikor igazán fontos dolgokba fektetted be?
  • Miben vagy tehetséges? Hogyan tudod használni azokat mások szolgálatára?
  • Hogyan tudnád az idődet mások szolgálatára használni? Hogyan változtathatsz a napirendeden, hogy ez megvalósuljon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása