Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Embert próbáló időkben, ezért van szükséged másokra ...

2019. június 15. 03:00 - csmsdvd

“Tudom, hogy üdvösségemre válik a ti könyörgésetek és Jézus Krisztus Lelkének segítsége által szabadulás lesz a helyzetemből.” (Fil 1:19 NCV fordítás)

Amikor csalódás ér, általában a legrosszabb választ adjuk rá: inkább visszavonulunk, falat építünk magunk köré, eltaszítjuk magunktól az embereket.

Pedig ez az legutolsó, amit tennünk kéne.

Amikor csalódások gyengítik a hitedet, mások Istenhitére van szükséged. Kell egy gyülekezeti család, ami segít és támogat.

Amikor Jób elvesztette családját, vagyonát és beteg lett. Nagyon elveszettnek érezte magát, pont úgy, ahogy bármelyikünk érezne ilyen helyzetben.

Egyik jó barátja ezt mondta neki: ”Ne hagyd, hogy a harag és a fájdalom felindítson Isten gúnyolására … mások Istent magasztalják tetteiért, ezért inkább velük tarts!” (Job 36:18,24 CEV)

Ez az igazán jó tanács. Akkor, amikor a baj kellős közepén vagy, ne keseregj tovább. Csatlakozz olyanokhoz, akik imádkoznak veled, dicsőítenek veled és támogathatnak.

Hol találod meg ezt a támogatást?

Először is csatlakozz dicsőítésre egy közeli gyülekezethez. Ha csalódások idején másokkal dicsőíted Istent, az új távlatokat nyit a számodra.

Másodszor légy tagja egy kisebb Biblia tanulmányozó csoportnak. A gyülekezetek általában nagyobbak annál, hogy bizalmi kapcsolatokat tudj kialakítani, ha csak Istentiszteletekre jársz oda. Szükséged van egy 10-12 fős kis csapatra, ahol nem csak a Bibliát tanulmányozzátok, hanem megosztjátok egymással örömötöket, bánatotokat, és együtt imádkoztok.

Egyedül - csak önmagadra támaszkodva – nehéz kilábalni a sorscsapásokból. Hívő testvérekre van szükséged, ahhoz, hogy magadra találj, és újra Istenre tudj figyelni.

Ez nagy lépés, abban, hogy visszatalálj önmagadhoz. Lásd Pál esetét, amikor a rómaiak börtönében volt, a keresztyén testvérek támogatásáról ezt írta: “tudom, hogy üdvösségemre válik a ti könyörgésetek és Jézus Krisztus Lelkének segítsége által szabadulás lesz a helyzetemből.”(Fil 1:19 NCV fordítás)

Hívő testvérek támogatása és a közös imádkozás által, a bánatod csak átmenti lesz. A legszebb napok még előtted vannak.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hajlamos vagy embert próbáló időkben visszahúzódni, vagy másokkal indulatos lenni? Mit gondolsz, mi vezet téged erre?
  • A múltbeli csalódások esetén, hogy hatott rád a keresztyén testvérek támogatása?
  • Nehéz napokon, milyen Krisztus hívőkre tudsz támaszkodni, ki ők?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.08)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása