Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten bármely csapon keresztül gondoskodhat

2019. szeptember 10. 03:00 - daniella_89

„De emlékezz az Úrra, a te Istenedre, mert ő ad képességet a gazdagság megszerzésére, és megerősíti szövetségét, amire megesküdött őseidnek. Így van ez ma is” (5Mózes 8,18 NIV fordítás).

personalaction_newarkwater_180419281_1200x630.jpg


A Biblia az tanítja, hogy a pénzügyeink forrása Isten. Ő az, aki gondoskodik a szükségeinkről.

Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a munkáltatódtól várnád a pénzügyi biztonságot, Istenre nézel. Azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a megtakarításaidban keresnéd az anyagi biztonságot, Istenre nézel. Azt jelenti, hogy senki/semmi másra nem tekintesz a szükségleteid megelégítéséért, csak Istenre.

Hadd szemléltessem ezt így: amikor megindítod a vizet, tudod, hogy a víz igazából nem a csapból ered. A víz a csapon keresztül folyik. A víz valójában egy víztározóból vagy egy kútból származik, és a csapon keresztülfolyva jut el hozzád.

Ugyanígy az a bevétel, amit Isten neked akar adni, jöhet akár munkán, akár valamin/valakin keresztül.

De mindig Isten a forrás.

Nem kell azon aggódnod, hogy Isten melyik csapot használja, hogy kielégítse a szükségleteidet. Akár értelmezhetjük úgy, hogy ezt mondja: „Ha elzárok egy csapot, könnyen kinyithatok egy másikat. Ha elveszítesz egy munkát, adhatok másikat. A munkád nem a forrásod. A bankszámlád nem a forrásod. Én vagyok a forrásod.”

Az aggodalmaink feltárják, mely terület az, ahol nem bízunk Istenben. Kérd őt, hogy segítsen megértened, mi okozza a bizalmatlanságod, és hogy tanítson téged, hogy elkezdhess bízni benne. Figyeld, hogyan teszi ezt! Amikor pedig aggódni kezdesz, beszélj Istennel a nyugtalanságaidról!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad Isten gondoskodását a múltban? Milyen „csapokat” használt?
  • Miért tárja fel az aggodalom az Istenben való bizalmatlanságot?
  • Mely területen van szükséged Isten segítségére az aggódás abbahagyásában, hogy elkezdhess mélyebben bízni benne?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása