Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Annyira vagy boldog, mint amennyire úgy döntesz, hogy az leszel

2019. október 11. 03:00 - FAmelita

„Nem számít! Az a fontos, hogy bármilyen módon, akár színlelésből, akár meggyőződésből: Krisztust hirdetik, és én ennek örülök. És továbbra is örülni fogok" (Fil 1,18 GNT fordítás).

Néhány dolog pillanatok alatt ellopja a boldogságodat, például az, ha mások kritizálnak, vagy ha úgy érzed, hogy a világ összefogott ellened. Miért? Mert mindannyian vágyunk arra, hogy szeressenek bennünket. Mindannyian vágyunk az elfogadásra. Mindannyian vágyunk arra, hogy az emberek kedveljenek minket.

Pál azt mondja a Filippi 1,18-ban: „Nem számít! Az a fontos, hogy bármilyen módon, akár színlelésből, akár meggyőződésből: Krisztust hirdetik, és én ennek örülök. És továbbra is örülni fogok" (GNT fordítás).

Nincs szükséged mások jóváhagyására ahhoz, hogy boldog légy.

Annyira vagy boldog, amennyire úgy döntesz, hogy boldog leszel. Ha mások nem boldogok veled az az ő döntésük. Ha mostanáig nem tudtad megszerezni valaki elismerését, valószínű ezután sem fogod. Nyomorultul fogod érezni magad, ha azért élsz, hogy mások elismerését megszerezd.

Pál a későbbi veresekben, a 29. és 30. versben elmagyarázza, miért lehetünk boldogok mindig, függetlenül a körülményektől: „Megkaptátok nem csak azt a kiváltságot, hogy bízhattok Krisztusban, hanem azt is, hogy szenvedhettek érte. Mi együtt vagyunk ebben a küzdelemben. Láttátok a múltbéli küzdelmeimet, és tudjátok, hogy még mindig nyakig benne vagyok” (NLT fordítás).

Pál azt mondja, kiváltság szenvedni akkor, amikor a helyes dolgot teszed, mert leginkább olyankor vagy hasonló Jézushoz, amikor ellenállással és elutasítással találkozol. 

Boldog lehetsz - nem számít, mi történik -, ha minden problémádra Isten szemszögéből nézel, és ha nem hagyod, hogy az irányítsa a boldogságodat, amit mások mondanak vagy tesznek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kinek az elismerését kerested, és igyekezetél megszerezni? Szerinted miért van szükséged ennek a személynek az elismerésére?
  • Miért van nagyobb szabadság abban, ha Isten fogad el téged, mintha egy másik ember?
  • Amikor úgy érzed, hogy leginkább támadnak vagy kritizálnak, hogyan működhet Isten benned és rajtad keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.04.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása