Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd az örvendezést!

2019. október 12. 03:00 - csmsdvd

„Továbbra is örvendezni fogok. Mert tudom, hogy ahogy értem imádkoztok, és ahogy Jézus Krisztus Lelke segít nekem, az üdvösségemre válik” (Fil 1,18-19 NLT fordítás).

Amikor a dolgok szétesnek, ne próbálj meg egyedül megoldást találni. Hagyd, hogy Isten rakja össze újra a darabokat.

Ha szembetalálkozol egy problémával, két lehetőséged van: dicsőíthetsz vagy aggódhatsz.

Pál ezt mondja a filippiekhez írt levelének 1. fejezetében a 18–19. versekben: „Továbbra is örvendezni fogok! Mert tudom, hogy ahogy értem imádkoztok, és ahogy Jézus Krisztus Lelke segít nekem, az üdvösségemre válik” (NLT fordítás).

Ebben az egyetlen igében Pál az erő számos forrását adja meg, hogy pozitív és boldog maradhass a nehéz időkben.nr_rejoice2.jpg

Először is, Isten szemszögéből kell nézned saját problémáidat. Pál ezt mondja: „Mert tudom". Amit tudsz, az visz téged előre. Pál tudta, hogy Isten munkálkodik küzdelmei közepette, és szem előtt tartotta Isten nagyobb távlatát.

Másodszor, Pálnak voltak emberei, akik imádkoztak érte, és ez továbbsegítette őt. Aztán azt mondja, hogy „Jézus Krisztus Lelke segít nekem”. Azaz a Szentlélek is továbbsegítette őt. Végül így ír: „az üdvösségemre válik”. Pál hitte, hogy Isten jóra fordítja problémáját.

Mivel rendelkezett Isten távlatával, a barátok imájával, a Szentlélekkel és a hittel, Pál azt választotta, hogy „továbbra is örvendezni” fog.

A te döntésed, hogy örvendezel-e.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehet dicsőíteni Istent egy küzdelem közepén?
  • Kire támaszkodsz imatámogatásért? Kire számíthatsz, hogy hűségesen és kitartóan imádkozik lelki növekedésedért?
  • Gondolj egy jelenlegi problémádra! Hogyan tapasztalod Isten munkáját a fájdalmaid közepette? Mit szeretnél, Isten mit végezzen el benned és rajtad keresztül ezzel a megtapasztalással?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása