Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minél hálásabb, annál boldogabb vagy

2019. október 15. 03:00 - Tomes Lívia

gull-on-rock.jpg

„Minden alkalommal, amikor rátok gondolok, hálát adok Istenemnek” (Fil 1,3 NLT fordítás).

Ha egészséges kapcsolatokat szeretnél, kezdd a hálás hozzáállással! Sokkal boldogabb leszel, és jobban örülsz majd a kapcsolataidnak, ha fejleszted azt a szokásod, hogy hálás vagy az életedben lévő emberekért.

Pál azt írja: „Minden alkalommal, amikor rátok gondolok, hálát adok Istenemnek” (Fil 1,3 NLT fordítás).

Ez az egyszerű igazság a jó kapcsolatok alapja.

Amikor az életedben levő emberekre gondolsz, a hálaadás az első érzésed? Vagy szívesebben kérdeznéd: „Mit kell tenniük értem? Milyen problémáink vannak? Mit kell tennünk?” Az első gondolatod lehet, hogy nem a hála. De Pál egyik első gondolata a barátaival kapcsolatban a hála volt, és ezt a példát kellene követnünk, ha a kapcsolatainkat meg akarjuk tartani.

A probléma az, hogy minél régebb óta ismersz valakit, annál valószínűbb, hogy ennek a személynek a jelenlétét magától értetődőnek veszed. Nem igaz? Az idő múlásával könnyebb az emberek hibáira és a rossz időkre figyelni az örömteliek helyett.

Ez az, amiért erőfeszítést követel a részünkről, hogy a hálás hozzáállást válasszuk az életünkben lévő emberekért. Minél tovább tartanak a kapcsolataink, annál nehezebb lehet emlékezni. De örök hatással vagyunk kapcsolatainkra, amint kialakul a szokásunk, hogy hálát adunk Istennek, amikor a házastársunkra, a gyermekeinkre, a szüleinkre, a testvéreinkre, a szomszédainkra, a munkatársainkra és a kis csoportunk tagjaira gondolunk.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen negatív gondolatokat szükséges helyettesítened a hála szavaival?
  • Kiért vagy hálás az életedben? Elmondtad Istennek? Elmondtad azoknak az embereknek?
  • Miért akarhatja tőlünk Isten azt, hogy megköszönjük neki az embereket, akiket ő helyezett az életünkbe?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása